Luka Jović (AFP)
Luka Jović (AFP)

Jović pogodio protiv Barselone, Real rutinirao Čelsi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.24. | 04:16

Srpski fudbaler strelac u pobedu nad Barselonom posle penala, dok su Vaskez i Dijaz doneli trijumf prvaku Evrope na turneji po Americi

Ako se po turneji po Americi, naredna sezona poznaje, biće ona berićetna za Luku Jovića. Srpski napadač se polako, ali sigurno nameće novom treneru Milana Paulu Fonseki pošto je postigao gol za Rosonere u pobedi nad Barselonom posle penala (2:2, 4:3) u Baltimoru.

Jović je meč sa Kataloncima započeo u startnoj postavi, a pogodak je postigao već u desetom minutu na asistenciju Kristijana Pulišića. Odlično se srpski napadač izborio za poziciju, mladi Serhi Domingez je sa obe ruke pokušao da ga zaustavi, ali nije imao dovoljno snage. Usledio je pravovremeni pas reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država i spasa za Ter Štegena nije bilo. Italijanski tim duplirao vođstvo pet minuta kasnije kada se u ulozi strelca našao pomenuti Pulišić na dodavanje Rafaela Leaa.

Izabrane vesti

Izuzetno atraktivno prvo poluvremene je dodatno upotpunjeno golom Roberta Levandovskog koji je prepolovio zaostatak u 22. minutu. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Po povratku na teren, Barselona je bila dosta konkretnija i to je naplatila nekih pola sata pre kraja kada je Levandovski još jednom zatresao mrežu mladog Lorenca Torijanija.

Do kraja meča više nije viđeno golova, pa se pristupilo penalima, Jović je igru napustio već početkom drugih 45 minuta pa nije bio u mogućnosti da šutira sa bele tačke.

Precizni u njegovom timu bili su Kalabrija, Okafor, Adli i Ceroli koji je pogodio odlučujući jedanaesterac. Promašili su Benaser i Kalulu. Kod Katalonaca su sigurni izvođači bili Bernal, Fernandez i Roke, ali nesigurni Kunde te mlađani Hujent i Faje.

U drugom okršaju dva evropska giganta na američkom tlu, madridski Real je u Šarlotu slavio nad Čelsijem sa 2:1. Aktuelni evropski šampion je do 27. minuta već imao dva gola prednosti. Prvo je pogodio Lukas Vaskez, pa onda i Brahim Dijaz.

Na šest minuta do kraja poluvremena je Noni Madueke smanjio deficit, ali više nije mogao da učini tako da su Plavci pod novim trenerom Encom Mareskom doživeli treći poraz u pripremnom periodu i vidljivo je da se ekipa još uigrava na sistem italijanskog stručnjaka.


tagovi

Luka Jovićac milanBarselonapripremna utakmica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara