Lazar Samardžić (Reuters)
Lazar Samardžić (Reuters)

Inter krenuo po Samardžića sa 15.000.000 i klincem bez nastupa u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 17:13

Nerazuri poslali Udinezeu prvu ponudu za reprezentativca Srbije

Juri Inter potpise golmana Jana Zomera i špica Folranina Baloguna, ali akciju renoviranja veznog reda ne zapostavlja. Prodao je ovog leta Marcela Brozobića Al Nasru (18.000.000 evra), kao zamenu doveo Davidea Fratezija (pozajmica od 6.000.000 sa obaveznim otkupom od 27.000.000 i bonusima), a u slučaju Lazara Samardžića italijanski velikan prešao je sa reči na dela. Svi viđeniji italijanski transfer eksperti donose identičnu vest - Inter je poslao zvaničnu ponudu Udinezeu.

Šta nude čelnici kluba sa Đuzepe Meace? I novac i igrača. Nerazuri bi isplatili Zebretama 15.000.000 evra i u Udine poslali 20-godišnjeg Đovanija Fabijana. Reč je o momku koji nikada nije zaigrao u Seriji A, ali iza kojeg je sjajna sezona u Seriji B sa 36 nastupa, osam golova i asistencijom.

Izabrane vesti

Da li će ovo zadovoljiti apetite Udinezea, veliko je pitanje. Klub sa Frijulija ima veliki pregovarački potencijal budući da reprezentativac Srbije ima još tri godine ugovora i da se rukovodstvu ne žuri sa prodajom. Samardžić je viđen kao igrač koji bi Udinezeu mogao da donese novi klupski rekord po pitanju prodaje igrača, trenutno u vlasništvu Rolanda Mandragore svojevremeno prodatog Juventusu za 20.000.000 evra. Ako se kojim slučajem desi da Udineze prihvati prvu ponudu Intera, Samardžićev transfer bio bi četvrti najveći posle Hasana Kamare (19.000.000) i Đerara Deulofeua (17.000.000) igrača koji su odlazili u bratski Votford familije Poco koja drži oba kluba.

Pregovori između klubova teku ponom parom, ali ništa nije gotovo, niti trenutno postoji Fabijanovo zeleno svetlo za selidbu u Udine. Takođe, Inter nije pregovarao ni sa Samardžićem koji je brojnim, sjajnim izdanjima iz prošle sezone i sa pet pogodaka i četiri asistencije na 37 mečeva pokazao da je spreman za stepenik više, za veći klub.


tagovi

Lazar SamardžićInterUdinezeLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara