(©Reuters)
(©Reuters)

Independijente promašio prednost, Lanus sa nulom putuje u Aveljanedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.20. | 01:11

La Fortaleza odolela napadima El Roha

Lanus i Independijente ono njihovo. Tvrdo, na ivici žileta i bez golova. Izostali su samo kartoni u velikom broju. Odluka o tome ko će u polufinale Kopa Sudamerikane pada kroz nedelju dana na Aveljanedi - 0:0

Argentinski klubovi ove sezone dominiraju Kopa Sudamerikanom i da se Independijente i Lanus nisu ukrstili u četvrtfinalu, lako bi se moglo dogoditi da gledamo argentinska polufinala. Lanus nije uspeo da stekne prednost pred revanš, ali je produžio niz bez poraza u okršajima sa Independijenteom, koji sada iznosi šest mečeva.

Izabrane vesti

Kristalno jasno je bilo da bi argentinski susret mogao da se okonča bez pogodaka i da će nijanse odlučivati. Čvrst meč, karakterističan za sudare Lanusa i Independijentea mogao je da ode i na jednu i na drugu stranu, a najveće prilike obe ekipe propustile su u završnicama prvog i drugog poluvremena. Mislio je Lanus da je završio posao, popustila je koncentracija u finišu meča, a igrači Independijentea su propustili priliku da u nadokandi steknu prednost pred revanš.


Iskusni napadač Hose Sand, koji je zagazio u 40. godinu, izbegao je ofsajd zamku Indepencijentea, pas De la Vege je bio pravovremen, ali je Sand propustio priliku da dovede Lanus u vođstvo. Isti akteri nekoliko minuta kasnije – sličan ishod. Ovoga puta šutirao je Sand u okvir gola, ali je Sosa bio na pravom mestu i sprečio je centarfora Lanusa da po 14. put u karijeri postigne gol protiv Independijentea.

Imao je Independijente odgovor na Lanusove nalete, pokazao je deo arsenala kojim raspolaže, a da Lanusova „Tvrđava“ ne popusti pod pritiskom gostiju i neprijateljske trupe prodru unutar La Fortaleze, postarao se čuvar mreže Morales. Bravuroznim intervencijama sprečio je El Roho da stigne do inicijalne prednosti.


KOPA SUDAMERIKANA, četvrtfinale

Sreda

Velez - Universidad Katolika 1:2 (0:1)

/Lusero 90 - Zampedri 45+5, Puh 50/

Četvrtak

Baija - Defensa i Hustisija 2:3 (1:2)

/Žilberto 40pen, Baija 80 - Romero 4, 26pen, Fernandez 68/

Petak

Junior - Kokimbo 1:2 (1:0) /Borha 26 - Obrigo 74, Palasios 89/

Lanus - Independijente 0:0


tagovi

LanusIndependijenteKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara