Komentari na vest

Posle Bosmana – Dijara: Fifa protiv zakona EU! Presuda koja menja fudbal i ukida obeštećenja?

z

zauzeto ime

pre oko 1 sat

kao sto kaze onaj stari vic (crnjak ali dobar) ........ Sta je fudbal? Legalan nacin da kupis crnca.
Š

ŠTO SE MENE TIČE

pre oko 1 sat

Ako se ukinu obeštećenja, nadam se da će Partizan uskoro zaigrati u sastavu: Petrović - Nastasić, Pavlović, Milenković, Marušić - Brašanac, Belić, Birmančević, Jovetić, Živković - Vlahović, Mitrović.
M

Mile343

pre oko 1 sat

Dobra ti je ovo formacija, 452
-

- KAD ĆEMO SE PROBUDITI? -

pre oko 1 sat

Ukinuti kapitalizam (ali dok živimo u kapitalizmu nikako ne ukidati papirni novac). Raspodeliti resurse fer i korektno. Kakva smo mi to civilizacija kad međusobno ratujemo i u isto vreme pored milijardera postoje ljudi koji umiru od gladi?
K

Kako si

pre oko 1 sat

Tužna jedna ličnost! Zasigurno i izuzetno neuspešna i sa parama i sa ženama.
M

Munginjo

pre oko 2 sata

Sjebace mi menadzer 2026
i

igo

pre oko 2 sata

jbt kakve nebuloze pišete. Pa pekar, lekar, apotekar nemaju potpisan ugovor na 5 godina pa zato mogu da napuste kad hoće, šta je tu čudno???
S

Samo realan

pre oko 1 sat

Ko kaze da nemaju? Jesi li cuo za ugovor o radu na odredjeni vremenski period ili ugovor o delu? A i pored toga, radnik ima diskreciono pravo da napusti firmu u bilo kom momentu, jer niko ne moze drugog da natera da radi posao koji ne zeli, ili na mestu na kojem ne zeli. Jedino je moguce ugovoriti zabranu konkurencije, koja je opet vremenski ogranicena, ili naknadu stete ukoliko je napustanjem posla u nevreme izazvana steta poslodavcu.
P

Prdoje

pre oko 3 sata

Kakve veze ima lokomotiv Moskva sa nekim civilnim zakonima te neke tzv . EU? Možda za FIFA moraju važiti i neka šerijatskai prava zemalja Magreba?
M

Mister No!

pre oko 2 sata

Ako EU natera FIFU da promeni pravila, FIFA pravila se odnose i na Rusiju i na sve.
G

Gdg

pre oko 3 sata

Ovo ide u korist bogatih klubova kioji vise nece da trose na obestecenja vec ce davati jos vece plate a unistice klubove koji zive od prodaje igraca.Isto tako prelazak bez obestecenja bi vazio u EU a posto mi nismo u EU onda kod nas bi jos uvek bila obestecenja, ko zna mozda to bude dobro za nas jer ce onda oni medjusobno da razmenjuju igace a kod nas bi se nasi mladi igraci zadrzavali.
M

Mister M

pre oko 4 sata

Konfuzni ste. U tekstu najpre pisete kako ne Lokomotiva otpustila Dijaru jer nije pristao na smanjenje plate, a zatim da je Fifa nalozila Dijari da plati 10.5mil eura jer je jednostrano raskinuo ugovor i napustio klub te punih godinu dana nije igrao jer ga niko nije hteo uzeti kako ne bi, potencijalno, bio duzan Lokomotivi.
i

istina pekar

pre oko 4 sata

moze da promeni firmu ali ima otkazni rok, a i pekara sme da otpusti njega u istom roku a fc ne moze otpustiti fudbalera pre kraja ugovora, ili trenera..bez da se dogovore ili mu se isplati debela suma.. tu je kvaka...ako ce igrati mesecno za platu bez ugovora onda OK..ALI menjati tim i uigravati svaki mesec, ha ha...znaci igram za opstanak i platim na mesec dana 6/7 pojacanja da ostanem u ligi pa ih otpustim...Nema nista od toga...
L

Legor

pre oko 4 sata

Sve ovo liči na modernu pijacu robova gdje se klubovi i razni tzv. menadžeri ponašaju kao robovlasnici, a igrači kao njihovi robovi. Obeštećenje fudbalera treba ukinuti i dovesti u red fudbalsko tržište.
G

GV

pre oko 4 sata

"Sporna pravila su takva da ometaju slobodu kretanja profesionalnih fudbalera koji žele da se razvijaju tako što će otići da rade za novi klub”, Ovo je tačno, ali samo kada fudbaleri ne bi potpisivali ugovore i tako se obavezali prema jednom klubu na dve, tri, četiri godine. Poređenje sa pekarima i slično je besmisleno, jer pekari ne potpisuju ugovor na određen broj godina sa nekom pekarom, pa samim tim mogu da promene firmu čim im se ukaže bolja prilika. Ali, ako potpišeš da ćeš u sledeće četiri godine igrati za neki klub i za određenu platu, ti si se samim tim obavezao da taj ugovor ispuniš, bez obzira na bogatije ponude. U slučaju bolje ponude iz ugovora se možeš izvući samo uz saglasnost poslodavca (kluba) a isti taj poslodavac će, normalno, za tako nešto imati određena potraživanja.
S

Stevan Miksaa

pre oko 2 sata

Bukvalno bi klubovi stavljali klauzule za prevremeni raskid ugovora poslodavca, u ovom slucaju fudbalera. Pa sad da li ce da plati fudbaler licno, ili novi poslodavac tj. klub, neka se dogovore.
S

Samo realan

pre oko 1 sat

@GV a sta ako pekar potpise ugovor o radu sa odredjenom pekarom, po kojoj ce svoje usluge pruzati u roku od 3 ili 4 godine? Ugovor o radu na odredjeno vreme nije protivzakonit. I u tom slucaju, pekar moze da napusti firmu kad god zeli, ima to diskreciono pravo, niko ga ne moze naterati da radi sta ili gde on to ne zeli, bez obzira na ugovor. Druga je stvar hoce li platiti neke penale/obestecenje/naknadu stete, ukoliko u ugovoru postoji tako nesto, ali reci da neko ne moze da promeni posao ili radno mesto jer je prethodno zakljucio ugovor sa nekim poslodavcem (svejedno da li na odredjeno ili neodredjeno), je netacno i besmisleno. Stevan je vec u pravu, unosili bi u ugovore klauzule po kojima bi im pripadalo obestecenje od strane igraca u slucaju prevremenog otkaza ugovora (ali bi ta obestecenja bila znatno niza od danasnjih, jer tesko da bi se igrac obavezao da plati 100 miliona za raskid ugovora, niti bi drugi klubovi preuzimali takve troskove).