Vladimir Ivić (Reuters)
Vladimir Ivić (Reuters)

Vladimir Ivić na sastanku sa Anderlehtom!

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 13:27

Srpski trener jedan od kandidata da preuzme belgijskog velikana

Ni pobeda nad Real Sosijedadom u gostima neće promeniti sudbinu Anderlehtovog privremenog trenera Davida Ibera. Kraljevski klub iz Brisela traži dugorčno rešenje, a ono bi moglo da bude Vladimir Ivić.

Srski trener je obavio sastanak sa rukovodstvom Anderlehtu na kojem se razgovaralo o saradnji. Ivić nije jedini, ali jeste jedan od najozbiljnijih kandidata da sedne na vruću klupu. Prema saznanjima belgijskih medija postoji još jedan mlad trener čije ime nije objavljeno jer je pod ugovorom sa drugim klubom.  

Izabrane vesti

Anderleht je posle slabog starta sezone nedavno smenio danskog trenera Brajana Rimera i na njegovo mesto kao privremeno rešenje postavio maldog Davida Imbera. On je sinoć u Ligi Evrope ostvario gostujuću pobedu u San Sebastijanu, ali je to više bio produkt spleta srećnih okolnosti i šarenog sastava baskijskog tima. U Anderlehtovoj ligi se ne vide pomaci…

Zato uprava kluba traga za mladim i modernim trenerom i u vrhu liste kandidata je Vladimir Ivić. Čim se sa pukih želja prešlo na konkretne korake poput direktnih razgovora, jasno je da je Srbin ozbiljan kandidat za klupu slavnog kluba.

Ivićev poslednji klub je bio Krasnodar u kojem je dobio otkaz u martu, ali se ruski klub obavezao da mu isplaćuje obeštećenje do kraja godine. U slučaju da se dogovori sa Anderlehtom, Ivić bi morao da se odrekne otpremnine iz Rusije.

Ali, iz sportskog ugla gledano, mogao bi ovo da bude dobar potez za mladog trenera. Srpska struka je slabo cenjena na Zapadu Evrope, retki su naši treneri koji su poslednjih godina tamo uspevali da nađu angažman, pa bi Ivić dobio priliku koja se retko pruža. Anderleht je veliki klub koji već godinama pati. Poslednju titulu je osvojio 2017. godine, a od tada dominiraju Briž, Genk, Antverpen… Čak je i gradski rival Union bio bolji.

Najtrofejniji belgijski klub je sa Rimerom dobro otvorio ovu sezonu, osvojio 13 od mogućih 15 bodova u prvih pet kola, ali je potom usledila loša serija i pad. Anderleht ne zna za pobedu već pet kola i pao je na sedmo mesto na tabeli sa osam bodova manje od lidera Genka. Od Ivića bi se očekivalo da ih vrati u borbu za tron…

Ivić je u PAOK-a završio igračku i počeo trenersku karijeru. Vratio je crno-bele iz Soluna u vrh grčkog fudbala, osvojio Kup Grčke, a onda otišao u Makabi iz Tel Aviva. Tamo je proveo dve sezone, osvojio dve titule šampiona, po jedan Kup i Superkup Izraela, da bi potom prihvatio poziv Votforda. Kratko je trajao u engleskom drugoligašu, smenjen je posle par meseci i potom se vratio u Makabi na još pola godine. Drugi mandat u Tel Avivu nije bio tako uspešan da bi potom preuzeo Krasnodar. Bio je prvi na polusezoni, ali je smenjen zbog stila igre i od tada je bez posla. Pominjao se i mogući povratak u PAOK, ali do toga nije došlo.



tagovi

Vladimir Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara