Foto: Reuters
Foto: Reuters

Imamo šampionsku trku u Brazilu: Internasional se okliznuo, Flamengo prišao na dva boda zaostatka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 02:50

Odluka o novom prvaku Serije A mogla bi da padne kolo pre kraja na Marakani, kada Crveni gostuju aktuelnom šampionu

Kada je Internasional sredinom decembra uhvatio zalet u prvenstvu, delovalo je da niko u poslednjih pet rundi neće moći da mu se ispreči na putu ka četvrtoj tituli prvaka Brazila. Sao Paaulo je potonuo u novoj godini, Atletiko Mineiro se prečesto klizao i jedino je Flamengo koliko-toliko držao korak za ekipom Abela Brage, nadavši se kiksu kluba iz Porto Alegrea. Međutim, Inter je nizao pobedu za pobedom i činilo se da se Rubronegri uzalud nadaju. Međutim, posle devet vezanih trijumfa Crveni su na gostovanju Atletiko Paranaenseu u 34. kolu ostali bez gasa, što je Flamengo umeo da iskoristi, savladao je u istom terminu Vasko da Gamu (2:0) i približio se lideru na svega dva boda zaostatka.

S obzirom da je su do kraja ostale još samo četiri utakmice, Internasional je i dalje u solidnoj prednosti, ali bi za dve nedelje situacija u potpunosti mogla da se okrene. Jer tada, kolo pre kraja šampionata Flamengo će na Marakani dočekati upravo Crvene. Doduše, pored bodovne zalihe, Inter ima i povoljniji raspored, pošto se u naredna dva kola sastaje sa dva "davljenika", Sport Resifeom i Vaskom, dok u poslednjem kolu dočekuje dočekuje Korintijans. Aktuelni šampiona Brazila s druge strane u narednom kolu gostuje sve boljem Bragantinu, potom će ugostiti Korintijans, dok u poslednjem kolu gostuje Sao Paulu.

Izabrane vesti

Atletiko Paranaense se još jednom ispostavio kao vrlo nezgodna ekipa. Pre desetak dana savladao je kod kuće upravo Flamengo, večeras je odoleo lideru na tabeli. Imao je ruku na srce i malo sreće, jer Internasionalu je pogodak poništen zbog minimalnog ofsajda, pogodili su gosti čak i okvir gola, ali je domaćin istovremeno imao i raspoloženog Santosa.

Nadahnut poput svog kolege bio je i čuvar mreže Vaska, Fernando Kaufman, držao svoj tim u životu gotovo čitavo prvo poluvreme, ali kod udarca Gabrijela Barbose sa bele tačke u nadoknadi prvog dela nije mogao ništa. Flamengo je na vreme stigao do zaslužene prednosti koju je petnaestak minuta pre kraja meča duplirao Bruno Enrike posle kornera.

BRAZIL 1 – 34. KOLO

Sreda

Gremio – Santos 3:3 (1:1)

/Souza 37p, Žean 46, Pepe 53 - Kaio Žorže 8, Artur 67p, Madson 90+6p/

Bragantino – Atletiko GO 2:0 (0:0)

/Italo 56, Klaudinjo 90+3p/

Četvrtak

Baija - Fluminense 0:1 (0:0)

/Enrike Luiz 33/

Korintijans - Seara 2:1 (2:1)

/Santos 21p, Leo Natanel 28 - Fabinjo 15/

Gojas - Atletiko Mineiro 1:0 (1:0)

/Indio 28/

Fotaleza - Koritiba 3:1 (2:1)

/Natan 43ag, David 44, Paulista 84 - Koritiba 27/

Petak

Atletiko PR - Internasional 0:0

Flamengo - Vasko da Gama 2:0 (1:0)

/Barbosa 45+3pen, Enrike 77/



tagovi

InternasionalFlamengoAtletiko Paranense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara