Kovačić i Gvardiola (©Reuters)
Kovačić i Gvardiola (©Reuters)

Gvardiola pronašao rešenje za bunker: Napadaćemo preko Kove

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 00:15

"To oružje moramo više koristiti kada igramo protiv ekipa koje se brane sa petoricom pozadi", ističe trener Mančester Sitija

Upisao je Mančester Siti tri boda protiv Fulama na svom stadionu, ali ne može se reći da je bilo rutinski. Građani su pobedili sa 3:2 tek pošto su morali da jure gol zaostatka od 26. minuta. Preokret je doneo Mateo Kovačić, a Pep Gvardiola je posle meča pohvalno govorio o hrvatskom reprezentativcu koji je prvi put od dolaska na Etihad (pre godinu i po dana iz Čelsija za 29.000.000 evra) postigao dva gola u jednom meču.

Pokazao je Kovačić da bi on mogao biti prava zamena za povređenog Rodrija.

Izabrane vesti

Španac je zbog problema sa kolenom verovatno završio sezonu, što je izazvalo paniku među navijačima Mančester Sitija. Rodri je bio u sjajnoj formi i verovatno najveći kandidat Vinisijusu za Zlatnu loptu, ipak, 30-godišnjak rođen u Lincu pokazao je da bi u budućnosti mogao da popuni upražnjeno mesto i igra ofanzivnije nego inače.

Veruje u to Gvardiola.

"Kada se Fulam branio sa petoricom pozadi jedini način da zaustave Matea Kovačića bio je da ga napadne njihov napadač. U tom slučaju, njihova tranzicija bi bila oslabljena. Zato smo koristili baš to oružje, a Kova se zaista dobro snašao. Moraćemo češće da igramo tako protiv ekipa koje se brane sa petoricom pozadi, ali sada protivnici znaju da ne smeju da ga ostave samog inače će im dati gol", izjavio je trener Građana posle utakmice.

Iako je bio junak pobede svog tima, Kovačić nije dozvolio da ga ponese euforija.

"Trenutno igram na Rodrijevoj poziciji. Moram da nadomestim njegovo odsustvo. Mnogo nam nedostaje, ali moraćemo da se prilagodimo. Trener ima mnogo opcija", rekao je dovstruki strelac u meču sa Fulamom.


tagovi

Pep GvardiolaMateo KovačićMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara