Foto: MN Press
Foto: MN Press

Gaćinović: Da nastavimo seriju u Gornjem Milanovcu

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.02.21. | 18:10

"Znamo kakve su nam mogućnosti i smatram da smo dostigli formu koja će nam biti dovoljna da se sa ovog gostovanja vratimo zadovoljni", ističe trener niškog Radničkog

Delovalo je krajem prošle godine da će Radnički iz Niša posle pet odličnih sezona, ove doživeti nagli pad. Možda čak i završiti u donjem delu tabele, pošto je u novembru vezao pet poraza u svim takmičenjima. Međutim, u samom finišu jesenjeg dela prvenstva tim sa juga Srbije je nanizao tri pobede i tako ostavio šansu da se u nastavku sezone bori za mesto u Evropi.

Ali konkurencija je, rekla bi se, dosta veća nego prethodnih godina i Nišlijama definitivno neće biti lako. Zbog toga je vrlo bitno da prolećni deo otvore onako kako su završili jesenji – pobedom. A na otvaranju ih čeka gostovanje Metalcu iz Gornjeg Milanovca, gde su između ostalih bodove već ostavljali Čukarički, Partizan i Vojvodina.

Izabrane vesti

"Iza nas su kvalitetno odrađene pripreme u Nišu i u Turskoj i zadovoljan sam u kakvom smo stanju pred nastavak sezone. U Gornjem Milanovcu nas čeka izuzetno teška utakmica. Metalac je ozbiljan, dobro organizovan i napadački orijentisan protivnik. Fudbaleri Metalca su posebno opasni na svom terenu. Igraju visoki presing i pokušavaju da vrše pritisak tokom svih 90 minuta. Mi smo spremni za to. Znamo kakve su nam mogućnosti i smatram da smo dostigli formu koja će nam biti dovoljna da se sa ovog gostovanja vratimo zadovoljni. Nadigravaćemo se sa Metalcem i verujem da ćemo nastaviti seriju u ligi, pošto smo jesenji deo završili sa tri uzastopne pobede", ističe trener Radničkog Vladimir Gaćinović na današnjoj konferenciji za medije.

Podseća nekadašnji šef stručnog štaba subotičkog Spartaka da za sutrašnji meč zbog kartona neće moći da računa na Dušana Pantovića i Nikolu Aksentijevića, te da je Filip Kasalica i dalje povređen. Ali nada se Gaćinović da se njihov izostanak neće previše osetiti u Gornjem Milanovcu.

"Njih trojica su iskusni igrači i veoma će nam nedostajati, ali mi smo znali za ovu situaciju još od decembra i spremali smo se za to. Imamo dobar sastav i adekvatne zamene i njihov izostanak ne bi trebalo da se oseti. Mečevi u Turskoj pokazali su mi da smo na pravom putu, ali jedno su prijateljske utakmice, a drugo takmičarske. Svi ostali igrači konkurišu za prvu postavu. Nikola Stevanović se vratio sa reprezentativne turneje po Americi u odličnoj je fizičkoj kondiciji, kao i Aksentijević, tako da na njega možemo da se oslonimo već od ove prve utakmice."

Igrački kadar Nišlija je u prelaznom roku pretrpeo i određene izmene, posebno u napadu, gde će u nastavku sezone Radnički igrati bez Nemanje Kojića i Uroša Đuranovića, koji su otišliu Albaniju, odnosno Rumuniju. Nije ipak niški superligaš ostao bez zamena. Dvojicu pomenutih u nastavku sezone odmeniće Mladen Kovačević, Ognjen Đuričin i Veljko Trifunović, dok je u finišu pristigao i Filip Marković.

"Što se tiče novajlija, zadovoljan sam kako smo odradili prelazni rok. Neki su došli u top formi, ima i onih koji su bili zapušteni, ali smo i njih na vreme uspeli da uvedemo u sistem. Pred nama je veoma težak raspored u Superligi i biće nam potrebno da svi igrači budu u formi i na raspolaganju", nada se strateg Nišlija.


tagovi

Radnički NišVladimir Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara