©Starsport
©Starsport

Duljaj: Tražio sam od uprave štopera i krilo

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.08.23. | 17:41

Strateg Partizana se osvrnuo na aktuelnu situaciju u timu pred prvi izazov u Humskoj

Partizan je na evropskoj premijeri ove sezone pretrpeo bolan udarac od Sabaha, a u kojoj meri je crno-bele uzdrmao poraz od Azera (0:2) pokazaće susret sa Radničkim iz Niša zakazan za sutra od 19.30 časova. Klub iz Humske posle tri gostovanja odigraće prvi zvanični susret na domaćem terenu, a gost izabranicima Igora Duljaja biće superligaš bez osvojenog boda i postignutog gola.

Izabrane vesti

"Neću da pričam o Sabahu, rekao sam i igračima da o tome nećemo govoriti dok ne prođe Radnički. Tim koji je izgubio prva dva kola prvenstva, a to je nešto što može da bude veoma opasno, da nas zavara. Doveli su trenera koji je mlad i perspektivan. Imaju dosta promena u timu, nebitno da li igraju sa tri ili četiri igrača pozadi. Najvažnije je kako ćemo mi da izgledamo. Pre nego što kažem nešto o utakmici, zahvalio bih se onim momcima koji su bili na gostovanju u Bakuu. Hvala im što su bili na stadionu i pružili nam podršku. Izvinjavam se što sam ih razočarao na toj utakmici", kazao je Duljaj i dodao:

"Najvažnije od svega je kako ćemo da uđemo u igru. Tražiću od igrača da budu maksimalno motivisani, agresivni od prvog minuta, da vršimo visok presing... Da odrade ono što se traži od njih, a to je pobeda kao jedini cilj na sutrašnjem meču. Da li će biti lako - naravno da neće. Videli ste da ovaj tim drugačije izgleda kada ima podršku i kada nema navijača. Opet pozivam, ne čitam novine, ali dolaze do mene informacije o tome da li će biti navijača sa juga ili neće, ko god da dođe, dobrodošao je. Svaka podrška znači. Kako meni, tako i igračima. Znam da sam došao u najtežem trenutku, ali ne tražim nikakav alibi. Mene nije sramota da budem trener Partizana, ponosan sam i čast mi je. Partizan mi je mnogo dao. Otići ću onog trenutka kada budem dao poslednji atom svoje snage. Poražen si samo kad se predaš. Ja se ne predajem. Birao sam ove momke, verujem u njih i znam da oni veruju u ovo što radimo".

Kada je u pitanju tim koji će izvesti na megdan Nišlijama strateg crno-belih istoče da će dileme otkloniti poslednji trening pred utakmicu.

"Nekoliko puta smo već pričali da su pojedini igrači kasnije došli i da su im potrebne utakmice, kroz njih se najbolje ulazi u formu, tako da možda će biti jedna-dve rotacije. Nemam šta da krijem. Videću posle današnjeg treninga u kakvom su stanju igrači. Umor ne priznajem, dug put ne priznajem, vlažnost vazduha ne priznajem i oni to sami znaju. Veoma je teško ubaciti nekog igrača. Mali Trifunović je ušao kada je bila dobra priča, rezultat 2:0, fantastična atmosfera... Ušao je u pšozitivnom momentu, ako i sutra bude takva situacija naravno da ću pustiti mladog igrača da igra. Ali neću tražiti alibi, tako što ću pustiti mladog igrača da izgori, ako nije dobra atmosfera".

Kada je u pitanju igrački kadar Duljaj ističe da je rukovodstvu tražio pojačanja.

"Rekao sam gde imamo problem. U deficitu smo sa štoperima. Tu su Marković i Ilić, tu je i Saničanin za koga mi je iskreno žao što u ovom trenutku nije dobio šansu. On ćuti i radi, kao i Šehović. Prepošteni momci, oni rade, ne prave problem, treniraju i čekaju svoju šansu koja će pre ili kasnije im doći. Ne samo oni, nego većina njih. Potreban nam je još jedan štoper, ali da dođe neko samo da bi došao, ja to ne želim i to ljudi iz kluba znaju. Vode se pregovori i nećemo dovesti nekoga samo da bismo doveli. Ono što sam tražio je krilo, koje nam je potrebno da možemo da pravimo rotaciju. Da promenimo igrača koji može da promeni ritam utakmice u drugom poluvremenu".

Uz pojačanja, neophodno je i sačekati aktuelne igrače da dostignu optimalnu formu usled kasnog formiranja ekipe.

"Kalulu nije prošao pripreme... I ne samo on. Što se tiče trkačkih sposobnosti, Severina je bio najbolji, ali on je tu utakmicu odradio kako je odradio. Možda će da bude pad na sutrašnjoj utakmici. Naravno da nije isto kada prođete pripreme i kada dođete pred kraj priprema. Znači, postoje oscilacije, što je normalno. Što se tiče Kalulua, ja nijednu ružnu reč neću reći o njemu. Momak je odradio nekoliko treninga, sada možete da kažete što sam ga onda stavio?! Pre ili kasnije on mora da uđe, njemu su potrebne utakmice. Tu nema mesta da se eksperimentiše, jer ja predstavljam Partizan, Partizan predstavlja našu zemlju. Sve što treba da se radi, treba da se radi u interesu srpskog fudbala i zato tako treba da se gleda Partizan. Mi smo srpski klub i predstavljamo našu zemlju. Zato nam je potrebna svaka podrška", istakao je Duljaj.



tagovi

Igor DuljajFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara