Ole Gunar Solskjer (© AFP)
Ole Gunar Solskjer (© AFP)

Ako Solskjer izgubi i u subotu? Ma, ostaje! Pravi trener za mladu ekipu

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 18:57

U Mančesteru su sigurni u Norvežanina

Navijači gube strpljenje, legende pozivaju na smenu, uprava odmahuje rukom i kaže – Ole Gunar Solskjer ostaje na klupi Mančester junajteda.

Posle sramotnog izdanja u Istanbulu, ne toliko zbog poraza od Bašakšehira (1:2), koliko zbog načina na koji su Crveni đavoli primili golove, povela se priča da na Old Trafordu razmišljaju o smeni Norvežanina. Kao prvi favorit za njegovog nasledika, navodno, iskočio je Maurisio Poketino, međutim, ništa od toga se neće desiti. Bar ne zasad.

Izabrane vesti

Niti u Mančesteru planiraju smenu trenera, niti su kontaktirali Argentinca, iako su takve glasine počele da kruže posle 1:2 na Bosforu u trećem kolu Lige šampiona.

Da promena neće biti uverava utucajni Atletik, navodeći razloge zbog kojih rukovodioci Mančestera imaju poverenja u nekadašnjeg golgetera. Iako mu trenutno ne ide (tek 15. mesto u Premijer ligi), direktor Ed Vudvord je zadovoljan napretkom i potencijalom mladog tima i smatra i dalje da je Ole Gunar odgovarajući čovek za misiju izgradnje tima koji bi u budućnosti trebalo da se vrati na staze stare slave.

Štaviše, Atletik napominje da je Solskjer na prva dva meča Lige šampiona, pobedama nad Pari Sen Žermenom i RB Lajpcigom ponudio dovoljno dokaza da je čovek za klupu velikana i da zaslužuje priliku. U obrazuloženju vesti da će Solskjer ostati na klupi, isti izvor nadovi kako budućnost trenera ne zavisi od subotnjeg gostovanja Evertonu. U prevodu, može Mančester junajted da izgubi na Gudison parku, biće Solskjer tu i za duel sa Vest Bromvič Alionom, 21. novembra.

Maltene godinu dana traju rasprave na Ostrvu da li je Ole Gunar Solskjer pravi izbor za tako zahtevan klub. Deluje da mu javnost i vajni stručnjaci ljuljaju stolicu više nego čelnici, koje je impresionirao tako što je u završnici minule sezone doveo do trećeg mesta i plasmana u Ligu šampiona.

Ukazuje Atletik na još jedan važan detalj. Poverenje svlačionice. Kao što uprava veruje treneru, tako i igrači, pogotovo mlađa garda, a oni maltene čine okosnicu tima, žele nastavak saradnju sa šefom struke, sigurni da će pod njegovom palicom napredovati.

A Maursio Poketino? Moraće da sačeka...



tagovi

Mančester JunajtedOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara