Kenijski navijači (©AFP)
Kenijski navijači (©AFP)

AFRIKA: Kenijski policajci u sjajnoj formi, Samarteks povećava razliku u Gani

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 09:02

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Lider šampionata Gane Samarteks nalazi se u odličnoj formi. Pobedio je u poslednja tri kola Karelu (3:0), Akra Lajonse (3:1) i Aduanu (2:1), pa danas ima priliku da posle 19. kola pobegne drugoplasiranom Asante Kotoku na +6 ukoliko danas savlada Nejšn pred svojim navijačima. Gosti su šesti na tabeli sa 27 poena, osam manje od Samarteksa. Posle dva meča bez pobede (remi i poraz) u prošlom kolu je savladao Nsoatreman sa 4:1. U prvom susretu u sezoni Nejšn je savladao Samartek sa 2:0.


ULINZI STARS – POLIS, 13.00

(Fudbal, Kenija 1)

Od kako je završena zimska pauza, odnosno počela nova godina, Polis je ušao u sjajnu formu. Na šest mečeva u 2024. godini primio je samo jedan gol, ostvario pet pobeda i jedan remi.Zbog toga poslednji meč 23. kola dočekuje na šestoj poziciji, sa realnom šansom da se sada probije čak na drugo mesto, koje vodi u Kup konfederacije. Ukoliko danas bude trijumfovao, preskočiće Posta Rendžers i Najrobi Siti, a izjednačiće se bodovno sa Taskerom i Bandarijem. Samo mu je Gor Maija nedostižna, jer trenutno ima 13 poena više. Ulinzi Stars, naredni Polisov rival, 14. je na tabeli sa 25 bodova, četiri više od Muhoronija, koji je u zoni ispadanja.


AKVA JUNAJTED – ENJIMBA, 16.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Aktuelni prvak Nigerije, Enjimba, ima priliku da se probije na vrh tabele. Međutim, za tako nešto danas mora da uradi nešto što je u tamošnjem fudbalu veoma teško, da pobedi kao gost. Enjimba je na 11 dosadašnjih gostovanja triput pobedila, po čemu je ubedljivo najbolja u ligi, pošto 12 klubova još uvek nema nijedan trijumf na strani. Akva Junajted je pretposlednja na tabeli sa 21 poena, 16 manje od Enjimbe. U prvom susretu u sezoni Enjimba je savladala Akvu kod kuće sa 3:2.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara