Fudbaleri Rivers Junajteda (©YouTube)
Fudbaleri Rivers Junajteda (©YouTube)

AFRIKA: Arenel i Brajt Stars vole remije, petnaestoplasirani Rivers sve drži u svojim rukama da bude prvi

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.04.24. | 09:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Da li može Kampala Siti u potpunosti da se vrati u šampionsku trku? Vezala je šest uzastopnih pobeda u poslednjih šest kola, ali je i pored toga tek sedma na tabeli. Ima 38 bodova, devet manje od lidera Ertel Kitare, koji ima dva odigrana meča više, odnosno na -8 je u odnosu na Vajperse, koji imaju jedan meč više. Današnji Kampalin rival Brajt Stars je takođe u seriji od šest mečeva bez poraza, ali na čak pet je odigrao nerešeno (1:1 u četiri navrta). Brajt Stars je 10. na tabeli sa 29 bodova, devet manje od Kampale. Oba tima će odigrati još po sedam mečeva do kraja prvenstva.


ARENEL MUVERS – MANIKA, 15.00

(Fudbal, Zimbabve 1)

Aktuelni vicešampion Manika je loše otvorila prvenstvo Zimbabvea, posle prva četiri kola je osvojila samo jedan poen. Ipak, posle toga je se trgla i u naredna tri meča zabeležila tri pobede, pa susret osmog kola sa Arenelom dočekuje na solidnoj osmoj poziciji. Što se tiče Arenela, on ima samo jednu pobedu od početka sezone, ali i samo jedan poraz. Čak pet puta je remizirao, od čega u četiri navrata sa po 0:0. Arenel je novi prvoligaš, tako da se u novijoj prošlosti nije sastajao sa Manakom u takmičarskim mečevima.


RIVERS JUNAJTED – KATSINA JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Rivers Junajted je eliminisan u četvrtfinalu Kupa konfederacije, pa mu sada preostaje samo da se vrati domaćem prvenstvu. Tamo je tek 15. na tabeli, ali ima po pet-šest mečeva manje od svih rivala. U teoriji, sa maksimalnih 18 bodova Rivers bi bio prvi (lider Enugu ima 17 više), ali u nigerijskom prvenstvu takvi nizovi su retkost. Domaći teren je ogromna prednost i to što je Rivers trenutno u nizu od tri uzastopne pobede je samo pokazatelj da je poslednja tri meča igrao kod kuće. Katsina, koja je sedma na tabeli sa devet bodova više i pet utakmica više, osvojila je u poslednjih pet kola 13 od mogućih 15 bodova. Od toga sve četiri pobede je zabeležila na svom terenu, a jedini remi kao gost. Rivers je savladao Katsinu na poslednja četiri meča kod kuće, ali je zato na njihovom prvom ovosezonskom susretu kao gost poražen sa 1:0.


KORHOGO – ASEK MIMOZAS, 18.00

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Još ova utakmica i ASEK je nadoknadio sve koje su mu zaostale zbog igranja u Ligi šampiona. Aktuelni prvak Obale Slonovače mora da trijumfuje danas da bi se vratio u trku za tron. Treći je na tabeli, tu će svakako i ostati pred poslednjih sedam kola, ali mu je Rasing iz Abidžana sam oživeo nadu tako što je vezao dva poraza u prethodna dva meča. Sada ASEK može da mu priđe na samo tri boda zaostatka, a novom lideru San Pedru na -5. Korhogo je deveti na tabeli i u lošoj je formi, u poslednja tri kola je osvojio samo jedan poen. U prvom ovosezonskom susretu ASEK ga je savladao sa 2:0, dok su oba njihova duela prošle sezone završena remijima (1:1 i 0:0).


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara