Komentari na vest

U nečemu smo i ispred Evrope – majstori slobodnjaka Mozzart Bet Superlige

F

Fudbal se menja svakog dana

pre 14 dana

Vremena se menjaju, fudbal napreduje, nema vise takvih majtora kao sto su Mihajlovic, Pirlo, Zuninjo, Roberto Karlos ali jos jedna bitnija stvar defanziva i taktika jsu mnogo napredovale u odnosu na pre 15-20 godina. Nikada golmani nisu bili bolji nego danas. Svaki vrhunski golma je od 190 pa navise, citava nauka postoji kako se brane prekidi. Zivi zidovi se postavljaju gotovo savrseno, sve se svodi na to ako se golman lose postavi i primi gol u svoj ugao, u svakom drugom slucaju izvođac nema sanse, ni preko ni ispod zivog zida. Ne umanjujem znaje i majstorstvo gore pomenutih izvođaca ali danasnji golmani su daleko kvalitetniji, fizicki dominantniji i takticki potkovaniji.
F

Fudballl

pre 14 dana

Se raspao ja ne znam sta pricas ti ahahaha kakvi bre golmani danas igraju nogom a ne znaju da brane sto im je primarni zadatak. Dida bufon kasiljas smajhel vam der sar ceh i neko izjavi da su golmani danas bolji. Pa odbrana u fudbalu na nikad nizim granama. Danas jedva 5 top stopera na svetu. A pre samo 20 godina po par i svakom timu. U milanu stam nesta maldini u junajtedu vidi ferdinand celsi karvaljo Teri itd. Bekovi nikad gori vise svi u napadu a u odbrani busni ko sir..
B

Basss

pre 14 dana

Si smejurije napisao plus danas svi skacu u bazen i svira se svaki kontakt samim tim vise i suteva iz slobodnjaka a opet manje golova... Ne zato sto su dobre odbrane cak sta vise fudbal je defanzivo nikad gori vec zato sto je manjak majstora. Danas najbolji treneri klop gvardiola i slicnih veze nemaju sa igrom u odbrani bekovi im tipovi koji su busni nazad stoperi im akandzi konatre i cepanice jednom junajtedu na stoperi frizider..mlad si ti vidi se
o

odgovori za fudbalonostalgicare

pre 14 dana

samo mi zivite u vremenima kako je fudbal nekad bio bolji, ne vidite dalje od nosa.
v

veze

pre 13 dana

nema sa nostalgijom, nego sa tvojim neznanjem. To ti je kao da izjavis da je danas tenis bolji nego pre 10 ili 15 godina znaci nigde veze. Naveo sam ti cistih cinjenica zasto je fudbal danas nikad gori, cak gori nego li pre 30 godina. Danasnji fudbaleri su vise atleticari nego fudbalski znalci ali sta ces samo si to gledao pa samo za to i znas ima nas koji smo svojim ocima videli bolji fudbal.
V

Vizitor

pre 14 dana

Da uzmemo u obzir i to da su današnji izvođači slobodnih udaraca 10x zaštićeniji nego pre recimo 10ak godina i dalje ili od kada vec je uveden onaj sprej....Svi se sećamo koliko su protivnički igrači krali prostor i dok trepneš razdaljina izmedju lopte i zida se skrati za metar.I pored toga svim pobrojanim majstorima iz teksta to nije smetalo već su nemilice cijepali mreže...Mesi I Ronaldo?Bila je pre par godina neka napredna statistika zbog koje su se obojica morala pokriti usima.Naročito Ronaldo.Kod obojice zakon velikih brojeva...Negde sam procitao da je Mihajlovic imao najvece procente uspešnosti ali nije bio nikakav zvanican podatak pa treba uzeti sa dozom rezerve.Uz Zuninja svakako najveci majstor slobodnih udaraca u istoriji fudbala...Gledao sam Zvezdu barem 25x ove sezone i ne secam se ni jednog jedinog gola iz slobodnjaka.Cak ne mogu ni da se setim ko je postigao ovakav gol jos od Bena...
?

??

pre 14 dana

I na ovo ce da krene pljuvacina, pljuvanje po svemu sto je nase se nastavlja

Bojank91

pre 14 dana

Čudno da je tek 10-15 golova za celu sezonu palo u L5. Ne znam da li je to kvalitet izvođača opao ili su golmani mnogo bolji
?

??

pre 14 dana

Kvalitet izvodjaca opao. Ja sam se skoro zacudio kad je komentator rekao kako je vlahovic najbolji strelac sa ne znam koliko golova iz slobodnjaka u ligi 5. Nema vise onih izvodjaca kao sto su zuninjo, karlos, bekam, lampard, dzerard, pirlo, miha i ostali. Mislim cak kad bi se izvukla statistika o tome koliko su tad pogadjali okvir gola i sad da bi bila velika razlika. Treba pogledati i razliku u potrosenom vremenu dok se izvodi slobodan udarac. U danasnje vreme da se izvedu 2 slobodna udarca potrosi se 10min
l

lele3

pre 14 dana

@?? Na SP u Kataru od svih utakmica, od otvaranja do finala, uspeo je samo jedan slobodnjak Rasforda valjda. A pokusavali su i Ronaldo i Mesi i Leva itd..
?

??

pre 14 dana

@nele pa eto to je dobar pokazatelj. To je ono sto ja volim da kazem, nema vise fudbalskih carolija. Gol iz slobodnog udarca svrstavam u fudbalaku caroliju. Ranije se svaki igrac isticao po necemu, neko je imao dribling, neko dobar sut, neko borbenost, neko brzinu, u danasnje vreme svi imaju iste karakteristike. Cak su poceli i da lice jedni na druge, svi istetovirani, imaju neke karakteristicne frizure i to je to. Pre da su nosili svi iste majce mogao si da ih prepoznas. Dzibril sise je bio jedini poput ovih danas igraca i mnogo se pricalo o njemu zbog tih frizura.
M

Mutivoda

pre 14 dana

Natho majstor u izvođenju izmišljenih penala...
А

Асано

pre 14 dana

Помешао си га са Кангом
h

hahahahahahahhahgagaagagagaga

pre 14 dana

hahahahahahahaha nerealno vazna vijest...kvalifikacije ce reci sve
G

Gostgost

pre 14 dana

Cak i ovo je dokaz da velikih majstora u fudbalu vise nema, i da fudbal propada. Ranije je taj slobodnjak cesto bio i gol, a danas ga retko sutiraju, cesce ide centarsut, ili ga sutiraju lose. Da ne pricam o sutevima iz daljine koji maltene da vise ne postoje. Fudbal je postao fizicki daleko zahtevniji, ali tehnicki dosta pao.
M

Moze to i ovako da se gleda

pre 14 dana

Najgori golmani, koji ne znaju da postave zivi zid…
M

M. R.

pre 14 dana

Zapravo, imamo golmane bolje nego ikad.
@

@@@@

pre 14 dana

Kad bi smo se zajebava.i....
F

Figaro

pre 14 dana

I u penalima. Napredna zvezda je 4 godinu zaredom prva u svetu po broju dosudjenih penala i iz godine u godinu obara lično svoj rekord.
@

@Figaro

pre 14 dana

Zato je Partizan sampion izmisljenih penala. Nikom ih ne poklanjaju kao vama
z

zato su

pre 14 dana

nasi igraci na ceni jer je svaki prekid pola gola. to vise nine tajna svi skauti znaju
Z

Zltalex

pre 14 dana

Budimo realni, pada vise golova iz slobodnjaka zato sto se pravi puno faulova u opasnoj zoni, ne zato sto su izvodjaci bolji. Zakon velikih brojeva, puno slobodnjaka u opasnoj zoni normalno da znaci veci broj golova.
G

GostSteva

pre 14 dana

Ima logike... Kao što je rečeno u tekstu, mnogi treneri traže da se ne pravi faul u zoni šuta. U jakim ligama se na to pogotovo pazi. Kod nas nema te " discipline", igrači ne paze na takve stvari, pa je, kao što si rekao, mnogo više pokušaja ( i to bi trebalo uporediti sa Evropom, kad se već upoređuje broj golova). Sportski pozdrav
M

M. R.

pre 14 dana

Ipak nije loš podatak i govori da postoji kvalitet u ligi. Što se, uostalom, na brojnim utakmicama može videti i na drugi način.