Luda trka za titulu u Makedoniji: 58, 58, 58... Ko će izdržati?

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 13:35

Tri ekipe su izjednačene na vrhu, a do kraja su još tri kola

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Fudbalsko prvenstvo u Makedoniji nikada u novijoj istoriji nije dostiglo tako uzbudljivu završnicu. Tri ekipe su izjednačene na vrhu - to su Škendija, Škupi i Struga - sa istim brojem bodova - 58, a u narednim kolima ih očekuju direktni okršaji.

Izabrane vesti

Prvi čin u borbi za titulu igraju Škupi i Škendija. Na Gradskom stadionu u Čairu će se međusobno sukobiti dve ekipe sa visokim ambicijama i sve osim pobede jednog ili drugog može biti loš trenutak uoči sledećeg kola. Škupi je u lošijoj situaciji od Škendije, jer je smenio bosanskog trenera Mladena Žižovića, a u makedonski fudbal vratio Ernesta Đoku, nekadašnjeg trenera Škendije. Do promene trenera došlo je nakon što je Žižović u poslednjih šest kola osvoijo samo sedam poena.

S druge strane, Škendija dolazi puna samopouzdanja. Sjajna pobeda nad Brerom Strumice, tim u vlasništvom Gorana Pandeva, i to posle minusa od 0:2 povećala je ambicije tima iz Tetova, jer je u krugu koji se formira na vrhu, Škendija sada lider na tabeli. Dobra vest za trenera Jetona Bećirija je da se napadač Ronaldo Vebster, koji je propustio prethodni meč zbog povrede, vraća u sastav.

A ovaj duel će sa velikom pažnjom pratiti Struga, koja takođe ima 58 bodova, a igra na svom terenu sa Gostivarom gde važi za favorita. Ni kod Struzana ne cvetaju ruže, jer je pred ovo kolo došlo do promene trenera. Predvodnik Špetim Đuro dobio je otkaz, jer je u poslednjih pet kola osvojio samo četiri boda i nanizao tri poraza sa kojima je aktuelni šampion Makedonije izgubio status lidera. I dok oni napadaju za pobedu, istovremeno će „navijati” za remi na Čairu.

Na dnu je situacija gotovo jasna, štipska Bregalnica i Makedonija Đorče Petrov gledaju u niži rang. Sve dileme mogu da budu gotove ako Vardar pobedi Makedonije na svom terenu. Tako će najtrofejniji makedonski fudbalski klub imati najmanje baraža za opstanak i čekaće vesti iz duela Voska Sporta i Sileksa, jer u slučaju kiksa Voske, za Vardar će doneti interesantna poslednja dva kola u kojima tim može i direktno da opstane.

U ostalim susretima, poslednja Bregalnica će ugostiti Breru Strumicu, dok će Rabotnički dočekati Tikveš. Sve utakmice u fudbalskom prvenstvu Makedonije počinju u 17 časova.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

MAKEDONIJA 1 - 31. KOLO

Subota

17.00: Akademija Pandev - Bregalnica

17.00: Vardar - Makedonija ĐP

17.00: Voska - Sileks

17.00: Rabotnički - Tikveš

17.00: Struga - Gostivar

17.00: Škupi - Škendija

***kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1VardarŠkendijaŠkupiStruga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara