Seru Girasi i Dajo Upamekano (©Reuters)
Seru Girasi i Dajo Upamekano (©Reuters)

Odlučujuća bitka za vicešampiona Bundeslige

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 12:43

Štutgart dočekuje Bajern, koji će promešati sastav kako bi sačuvao adute za revanš polufinala Lige šampiona sa Real Madridom

Velika pažnja biće usmerena na subotnji program Bundeslige, a naročito ka Štutgartu, gde dolazi minhenski Bajern. Ujedno, Dortmund je apsolutni favorit protiv Augzburga, Volfzburg je u istoj ulozi u sudaru sa prežaljenjim Darmštatom, a Keln mora da pobedi Frajburg ako želi da zadrži realne šanse za opstanak.

Duel Švaba i Bavaraca biće jedan od najgledanijih u 32. kolu Bundeslige. Sukobljavaju se trećeplasirani i drugoplasirani tim na tabeli, koji će se direktno takmičiti ko će na kraju sezone biti vicešampion. Ako Štutgart i dalje namerava da ugrozi Bajern po ovom pitanju, moraće da se probije do pobede. Trenutno je bodovni jaz između protagonsita pet bodova.

Izabrane vesti

Bez obzira kako domaći tim završi, već sada može da bude izuzetno zadovoljan učinjenim. Klub koji se prošle godine spasio kroz baraž, ove godine se plasirao u Ligu šampiona. Sasvim opravdano i zasluženo, za sada je iza sebe ostavio čak i daleko iskusniji RB Lajpcig ili Borusiju Dortmund. Štutgarta može postepeno da počne da se priprema za sledeću sezonu sa jednim od glavnih faktora uspeha, trenerom Sebastijanom Henesom.

15.30: (2,40) Štutgart (3,70) Bajern Minhen (2,95)

Naime, stručnjak koji je ranije radio u drugom timu Bajerna i u Hofenhajmu je krajem marta produžio ugovor sa Štutgartom do 2027. godine, iako je aktuelni rival tada bio - prema navodima medija - zainteresovan za njega. Ipak, još nije isključeno da će Bajern pokušati da namami Henesa - inače sina legende Bavaraca Ditera i sinovca bivšeg predsednika kluba Ulija Henesa - jer još nema zamenu za odlazećeg stratega Tomasa Tuhela. Mada, sve se češće šuška da bi trofejni trener mogao da ostane na Alijanc areni.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Iako je Henesov tim osvojio samo bod u poslednje dve utakmice, to ne menja činjenicu da će ovo da bude jedan od najtežih testova za minhenski klub do kraja sezone. Ekipa iz Bavarske nije mogla da isplanira bolje zagrevanje pred revanš meč polufinala Lige šampiona u Madridu koji je na programu kroz četiri dana.

Švabe su sposobne da temeljno istestiraju sposobnosti Bajerna. Ako gosti izvuku nerešen rezultat, velika je verovatnoća da neće izgubiti drugo mesto.

"Pred nama je nekoliko atraktivnih mečeva. Biće nam veoma teško u Štutgartu. A onda želimo da ispunimo jedan od naših velikih ciljeva i dođemo do finala u Ligi šampiona", rekao je gostujući strateg Tuhel.

Naravno, Bajernu je teško da odoli preranim mislima o revanšu sa španskim velikanom. Bundesliga za njega više nema toliki prioritet. Osvajanje nacionalne titule, jedino što ovaj klub interesuje, na nemačkoj sceni više nije moguć. S druge strane, uspeh na evropskoj pozornici može da bude melem za, generalno, neuspešnu godinu na nemačkim frontovima.

"Pružićemo šansu nekolicini igrača da uđu u ritam. I drugi će igrati, što će nam omogućiti da se prilagodimo utakmici u sredu", potvrdio je Tuhel da će u Štutgartu da napravi neke promene u sastavu.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

BUNDESLIGA – 32. KOLO

Petak

Hofenhajm - RB Lajpcig 1:1 (0:1)

/Kramarić 90 - Šeško 38/

Subota

15.30: (1,85) Borusija Dortmund (3,70) Augzburg (4,10)

15.30: (2,40) Štutgart (3,70) Bajern Minhen (2,95)

15.30: (2,45) Verder (3,45) Borusija Menhengladbah (2,80)

15.30: (1,40) Volfzburg (4,70) Darmštat (8,00)

18.30: (2,40) Keln (3,50) Frajburg (3,10)

Nedelja

15.30: (2,00) Union Berlin (3,50) Bohum (4,10)

17.30: (2,95) Ajntraht Frankfurt (3,45) Bajer Leverkuzen (2,35)

19.30: (3,25) Hajdenhajm (3,50) Majnc (2,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaŠtutgartBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara