Saša Ilić na novom zadatku (©fcnn.ru)
Saša Ilić na novom zadatku (©fcnn.ru)

Saša Ilić se preselio u Rusiju

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.05.24. | 11:31

Završio je posao u Grčkoj

Boravak Saše Ilića u Atromitosu nije bio dug, ali jeste učinkovit. Obezbedio je opstanak u grčkom prvenstvu i kolo pre kraja odlučio da promeni posao. Zaputio se u Rusiju gde je zvanično postao trener Nižnjeg Novgoroda.

Postao je ujedno i prvi strani šef stručnog štaba u klupskoj istoriji. U novom klubu imaće isti zadatak, da sa klubom izbori opstanak i za to će imati još četiri kola. Nižnji trenutno zauzima 11. mesto sa 28 bodova, tri više od pretposlednjeg Urala, odnosno dva više od Baltike i Orenbura koji kasnije idu u plej-aut.

Izabrane vesti

Nižnji je u seriji od šest prvenstvenih poraza, a debi na klupi novog tima imaće već u nedelju i to protiv moskovskog Spartaka na svom terenu. Do kraja prvenstva imaće važno gostovanje Sočiju, zatim dolazi CSKA i onda se ide na noge ekipi Krila Sovjetov.

Saša Ilić je trenersku karijeru počeo 2019. godine kada je preuzeo reprezentaciju Srbije do 18 godina, a posle boravka na mestima asistenta i u A timu naše selekcije, 2021. je postao trener Čukaričkog. Kasnije je vodio CSKA iz Sofije sa kojim je bio vicešampion Bugarske, da bi u oktobru prošle godine stigao u Atromitos.


tagovi

Nižnji NovgorodSaša Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara