Sudije na Australijan openu (©Reuters)
Sudije na Australijan openu (©Reuters)

Australijan open bez linijskih sudija

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.01.21. | 11:14

„Hok aj“ sistem će se gledati

Prvi teniski grend slem u sezoni igraće se u novim uslovima – bez linijskih sudija.

Korona i dalje pravi probleme u organizaciji Australijan opena, promenjen je hotel u Melburnu u kojem će biti smešteni igrači tokom obaveznog dvonedeljnog karantina, a gotovo na dnevnom nivou donose se razne promene.

Izabrane vesti

Jedna od takvih je da na mečevima Australijan opena ove godine neće biti linijskih sudija, već će se svi sporni momenti proveravati „hok aj“ sistemom. Takođe, umesto sudija, sa zvučnika će se čuti odluke „aut“, „fut fol“ i ostale koje izgovaraju sudije.

Ova odluka je doneta da bi se smanjio broj ljudi prisutnih na terenu tokom mečeva, a sve zbog korone. Ipak, neće ovo biti prvi put da se igraju mečevi bez linijskih arbitara, isto se dešavalo na US openu prošle godine, ali ne na glavna tri terena. Isti sistem funkcionisanja je bio i na Sinsinati mastersu.

„Hok aj“ je u takvim situacijama toliko dobro funkcionisao, da je Novak Đoković nakon toga izneo ideju da bi trajno trebalo kompjuterski sistem uvesti u upotrebu umesto linijskih sudija, kojima nisu strane brojne pogrešne odluke tokom mečeva.


tagovi

TenisAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara