Foto: Ričardson Kvaku Denzel (©Stefan Milić)
Foto: Ričardson Kvaku Denzel (©Stefan Milić)

Najbolji igrač desetog kola Mozzart Bet Superlige: Ub opet pogodio sa afričkim fudbalerom

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.09.24. | 12:44

Ričardson Kvaku Denzel sa dva gola Spartaku zavredio laskavo priznanje

Kao da nije reč o igraču koji je pre samo nekoliko meseci igrao fudbal u drugoj ligi Indije. Kakav je skauting odradilo Jedinstvo videlo se u 10. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije gde je Ričardson Kvaku Denzel sa dva pogotka doneo Ubljanima istoriju, prvu pobedu u srpskoj eliti.

Debitovao je 19-godišnjak iz Gane sredinom septembra protiv Radničkog, pre nešto više od nedelju dana odigrao i sat vremena protiv Čukaričkog, a iako na prva dva nastupa nije bilo konkretnijeg učinka, treći je pokazao da su Tamnavci i ovoga puta (kao i prethodno sa Zubairuom i Karikarijem) pogodili sa pojačanjem iz Afrike. Dva pogotka protiv Spartaka donela su rezervisti Denzelu zvanje najboljeg igrača 10. kola Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Ušao je tinejdžer na teren u 62. minutu i nepunih šezdesetak sekundi kasnije majstorski zatresao mrežu Subotičana. Lucidnim udarcem provukao je loptu kroz šumu nogu. A onda, u sudijskoj nadoknadi, iskoristio je bivši igrač indijskog Radžastan Junajteda veliki kiks golmana Vulića da ćušne loptu u praznu mrežu i overi pobedu.

U Indiji je na 21 prvenstvenoj utakmici postigao 16 i namestio dva gola. Sada je otvorio račun u Srbiji i deluje da bi tokom sezone mogao makar do dvocifrenog broja pogodaka.



tagovi

Ričardson Kvaku Denzel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara