Trent Aleksander Arnold (©Reuters)
Trent Aleksander Arnold (©Reuters)

Kin upozorava na eksperiment sa TAA: Može protiv Srbije, ali top timovi će ga raskomadati

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.06.24. | 10:47

"Mogu da vidim zbog čega bi Trent na ovoj poziciji mogao da funkcioniše. Ali kako turnir bude odmicao, ne verujem da će to ostati tako, mislim da će drugi igrači dobiti priliku", kaže Geri Nevil

Formacija sa trojicom pozadi i ako da – ko kao treći štoper? Sa Dušanom Tadićem iza jednog napadača ili ipak sa dvojicom špiceva? Nema sumnje da se selektor Srbije Dragan Stojković suočio sa nekoliko dilema prilikom sklapanja tima za prvu utakmicu Evropskog prvenstva sa Engleskom, ali nedoumica u tom pogledu ima i njegov kolega sa suprotne strane Geret Sautgejt.

Jedno od pitanja koje muči selektora Gordog Abliona je i koga upariti sa Deklanom Rajsom na sredini terena? Nekoliko je opcija u veznom redu, međutim, Sautgejt se prema najavama engleskih medija odlučio da u srce veznog reda pored fudbalera Arsenala stavi – desnog beka!? Prvenstveno zbog bolje distribucije lopte, 53-godišnji strateg navodno želi da sa Trentom Aleksander Arnoldom na sredini terena izađe na megdan Srbiji, a da je blizu te odluke nagovestio je i sam.

Izabrane vesti

Upitan da li smatra kako je Arnold spreman za tu ulogu, Sautgejt je dao potvrdan odgovor donekle nagovestivši da bi upravo fudbaler Liverpula mogao da startuje pored Rajsa večeras od 21.00.

"Verujemo da jeste. Mislimo da može da ponudi nešto što nemamo i da timu drugu dimenziju. Zaista je bio marljiv u razumevanju svih aspekata igre u toj ulozi. Uživao sam radeći sa njim na tom 'projektu' u proteklih 12 meseci. Njegov mentalitet i odnos prema tome bili su prvoklasni" izjavio je Sautgejt pre dva dana.

Međutim, eksperiment koji je selektor Engleske spremio ne dopada se većem delu fudbalske javnosti na Ostrvu. Konkretno Roj Kin veruje da bi protiv boljih timova na videlo izašle sve Trentove mane u defanzivi zbog kojih bi tim mogao da pati.

"Imaju (Englezi, prim.aut) nekoliko briljantnih individualaca, pričali smo o tome toliko puta. Četiri ili pet igrača koji mogu da 'ušetaju' u bilo koji tim na turniru, ali treba pronaći balans. Imaju igrače koji mogu da vam dobiju utakmice, ali problem je braniti se protiv boljih timova", upozorio je legendarni fudbaler Mančester Junajteda, pa potom poentirao:"Mislim da će to biti kako treba u grupnoj fazi, verujem da će Trent dobro snaći na toj poziciji u tim mečevima, ali će protiv top timova biti provaljen. Mislim da će biti raskomadan ako bude igrao protiv nekog od najboljih timova u veznom redu", direktan je Kin.

Geri Nevil, njegov nekadašnji saigrač i bivši reprezentativac Engleska na vrlo sličan način je govorio na pomenutu temu.

"Srbija će stajati nisko i Engleska će morati da pronađe način da je 'otvori'. Mogu da vidim zbog čega bi Trent na ovoj poziciji mogao da funkcioniše. Ali kako turnir bude odmicao, ne verujem da će to ostati tako, mislim da će drugi igrači dobiti priliku. Ono što on radi omogućava Kajlu Vokeru da ostane pozadi kao treći štoper, što je radio u Mančester Sitiju veći deo sezone, a onda je Trent u mogućnosti da krene napred duž desne strane. Dakle, mogu da zamislim da to funkcioniše, ali nisam siguran da će to biti rešenje u daljim fazama turnira. Mislim da će Galager ući umesto njega u određenim utakmicama", izjavio je Nevil.



tagovi

EURO 2024reprezentacija EngleskeGaret SautgejtTrent Aleksander ArnoldRoj KinGeri Nevil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara