Trenutak kada su se sudarili Barnabas Varga i Angus Gan (©Reuters)
Trenutak kada su se sudarili Barnabas Varga i Angus Gan (©Reuters)

Varga mora na operaciju, završio je nastup na EP

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 09:20

Mađar nije životno ugrožen, ali je polomio jagodičnu kost, zbog čega mora na bolovanje

U prvi mah u nedelju uveče izgledalo je jezivo. Mađarski reprezentativac Barnabas Varga ležao je nepomično na terenu stadiona u Štutgartu posle sudara sa golmanom Škotske Angusom Ganom. Još je strašnije delovalo zbog reakcije medicinskog tima, koji je čaršavima zaklonio snažnog fudbalera, da se ne vidi sa strane šta se dešava. Srećom, selektor Mađarske Marko Rosi otkrio je posle utakmice da vesti ipak nisu tako crne i da Varga nije životno ugrožen.

Da, posle sudara je izgubio svest i da, za njega je Evropsko prvenstvo završeno. Polomio je jagodičnu kost i još nekoliko sitnijih koščica u licu, ali ništa od toga nije onako strašno kako smo svi u prvi mah pomislili.

Izabrane vesti

Izgledalo je da je izgubio nesvest, svi smo bili zabrinuti za njegovo stanje. Doktori su mu prišli oprezno, dok nisu procenili ozbiljnost situacije. Barni je polomio jagodičnu kost. Ono što je sigurno, ako prođemo u osminu finala nećemo moći da računamo na njega. Moraće da bude operisan“, kazao je Rosi.

Mađarska je golom Čobota u 10. minutu nadoknade došla do pobede od 1:0, te do prva tri boda kojima je obezbedila treće mesto u A grupi. Sada mora da čeka rezultate u ostalih pet grupa kako bi videla da li će se naći među četiri najbolja trećeplasirana tima.

Nažalost po Srbiju, eventualni remi sa Danskom joj neće biti dovoljan da završi iznad Mađarske. Sve smo bliži tome da Orlovima trijumf nad Vikizima bude jedini scenario koji ih vodi u osminu finala.



tagovi

Barnabas VargaFudbalska reprezentacija Mađarskereprezentacija MađarskeFudbalska reprezentacija Škotskereprezentacija škotskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara