Reprezentativci Rumunije (©Reuters)
Reprezentativci Rumunije (©Reuters)

Bivši rumunski reprezentativac tvrdi: Dogovoren je remi u Frankfurtu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 12:16

Nerešen rezultat u sredu bi i Slovačku i Rumuniju poslao u osminu finala Evropskog prvenstva, pa je u takav ishod ubeđen Denuc Lupu

Sistem Evropskog prvenstva sa 16 na 24 reprezentacije u određenoj meri je promenjen i kako bi se smanjio rizik od nameštanja u grupnoj fazi. Međutim, nijedan sistem nije savršen, pa smo tako na ovogodišnjem turniru u Nemačkoj došli do situacije u E grupi u kojoj uoči poslednjeg kola sva četiri tima imaju po tri boda, a samo jedan je u obavezi da juri pobedu.

Ukrajinci zbog najslabije gol-razlike u sredu od 18 časova moraju da savladaju Belgiju, dok Crvenim đavolima odgovara i remi. Taj meč nije sporan, mnogo više sumnje izaziva duel koji će se istovremeno odigrati u Frankfurtu, između Slovačke i Rumunije.

Izabrane vesti

Naime, obe ekipe imaju nokaut fazu u svojim rukama. Zbog gol-razlike Rumuni bi uz remi sigurno bili najmanje drugi, dok bi Slovacima garantovao treću poziciju. Kako dalje idu četiri najbolje trećeplasirane ekipe, Slovačka bi sa četiri boda na svom kontu bila potpuno mirna.

Zato nekadašnji reprezentativac Rumunije i dugogodišnji fudbaler Dinama i Rapida iz Bukurešta, te Panatinaikosa i Breše, Denuc Lupu savetuje svima da u kladionici igraju „X“.

Kvalifikovaćemo se za osminu finala, remi sa Slovačkom. Sve je već dogovoreno. Bila bi šteta da se obe ekipe ne plasiraju. Zašto bi rizikovali? Bila bi šteta. Na tom nivou igrači se dobro slažu. Zašto bi rizikovali? Zašto da dođe do nekog incidenta“, zapitao je Lupu.

Rumunija je u Nemačkoj savladala Ukrajinu sa 3:0, pa izgubila od Belgije sa 2:0. Slovaci su bili bolji od Belgijanaca (1:0), ali su potom poraženi u duelu sa Ukrajinom (1:2). Tako smo došli do ove zamršene situacije, koja će biti razrešena u sredu.

Kvota u Mozzartu na remi na meču u Frankfurtu u ovom trenutku je 2,05. Izvesno je da će se menjati kako se početak meča bude bližio...



tagovi

reprezentacija Rumunijereprezantacija SlovačkeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara