Trent Aleksander Arnold i Ebereči Eze (©Reuters)
Trent Aleksander Arnold i Ebereči Eze (©Reuters)

Sautgejt sprema iznenađenje za meč sa Srbijom

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 05:41

Trent Aleksander Arnold favorit da započne prvu utakmicu grupne faze u tandemu sa Deklanom Rajsom na sredini terena

Prvo je bio Mark Guehi, sada bi mogao i Trent Aleksander Arnold. Prinuđen da pronalazi alternativna rešenja, Geret Sautgejt spremio je još jedno iznenađenje za prvi meč grupne faze Evropskog prvenstva sa Srbijom.

Naime, kako piše ostrvski Telegraf, Trent Aleksander Arnold je favorit da zajedno sa Deklanom Rajsom zaigrao u srcu veznog reda na startu kontinentalne smotre.

Izabrane vesti

Jedno od pitanja ostrvske fudbalske javnosti uoči turnira jeste ko će sa Rajsom činiti tandem na sredini tenere, a čini se da pet dana uoči početka Evropskog prvenstva tačan odgovor na to pitanje nema ni Sautgejt. Na Mundijalu u Kataru vezni red zajedno sa sadašnjim fudbalerom Arsenala pod kontrolom 'držali' su Džordan Henderson i Mejson Maunt, a pošto ni jednog ni drugog nije poveo u Nemačku, jasno je da će ta uloga biti dodeljena nekom drugom.

Kako stvari stoje biće to desni bek Liverpula na kojeg Sautgejt nije računao ozbiljnije na njegovoj prirodnoj poziciji, ali ga prvenstveno zbog njegovih plejmejkerskih sposobnosti vidi u manevru svog tima. Na poziciji centralnog veznog testirao ga je u kvalifikacionim mečevima sa Matlom i Severnom Makedinjom pre godinu dana, pet meseci kasnije protiv istih rivala uradio isto, a onda i pre nedelju dana u prijateljskoj utakmici sa Bosnom i Hercegovim još jednom.

"Mnogo toga može da se promeni, naravno, ali Trentu je s razlogom dodeljen dres sa brojem 'osam'", citira Telegraf jednog od svojih izvora.

Iako veruju da bi test koji Sautgejt sprema bio 'bezbolan' u grupnoj fazi, engleski mediji strahuju da bi mogao skupo da košta njihovu reprezentaciju protiv mnogo jačih timova u nokaut fazi, protiv mnogo jačih timova, prvenstveno zbog Trentove manjkavosti u defanzivi.

"Šta se dešava kada u četvrtfinalu naiđu Španija ili Italija? Ili Francuska u polufinalu? Da li Sautgejt želi Arnold bude pregažen na sredini terena?", upisao se Dejli Mejl podsetivši na izjavu Liverpulovog fudbalera od pre četiri godine:"Uvek sam uživao na poziciji desnog beka jer tu imam više slobode da idem napred. Mnogo je haotičnije u sredini", izjavio je Arnold tada.

Pored njega i Rajsa, koji se smatra nedodirljivim, Sautgejt od veznih fudbalera na raspolaganju ima još Adama Vortona, Kobija Mejnua, Konora Galagera. Do juče je vezista Čelsija bio favorit da startuje protiv Srbije, ali se situacija izgleda promenila. I niko ne može da garantuje kako se opet neće promeniti do početka utakmice.


tagovi

EURO 2024reprezentacija EngleskeTrent Aleksander ArnoldGaret Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara