(© FIVB)
(© FIVB)

Rastanak Igora Kolakovića i Orlova

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.09.24. | 09:55

Poznato je i da Đovani Gvideti neće predvoditi žensku odbojkašku selekciju

Najavio je Odbojkaški savez Srbije posle Olimpijskih igara u Parizu da će po ubrzanom postupku i najbržem vremenskom okviru napraviti analizu i doneti odluke u interesu budućnosti trofejnog sporta u našoj državi. Kao što se moglo i naslutiti, krovna organizacija neće nastaviti saradnju sa selektorima muške i ženske reprezentacije, Igorom Kolakovićem i Đovanijem Gvidetijem.

Prethodno je održan i sastanak, kojim je predsedavao Đula Mešter, predsednik Saveza. Tom prilikom je, između ostalog, razgovarano o rezultatima i učinku seniorskih ekipa u Gradu svetlosti.

Izabrane vesti

Kako je i saopšteno sa Terazija, Kolaković je završio drugi mandat na klupi Orlova, koji je započeo 2022. godine. Ostaće zabeleženo da je iskusni stručnjak uspeo da izbori sa nacionalnim timom plasman na Olimpijske igre posle 12 leta pauze. Imajući u vidu da je sada već bivši strateg izrazio želju da se ponovo oprosti od reprezentacije i ustupi mesto nekome sa novim idejama i energijom, zaključeno je da dve strane neće produžiti ugovor.

Pričalo se i sa Đovanijem Gvidetijem, koji je od 2022. godine predvodio žensku selekciju. Čini se da oko konačne odluke nije ni bilo dileme, pošto je Italijan pre više od mesec dana potvrdio da napušta selektorsku funkciju.


tagovi

Igor KolakovićĐovani GvidetiMuška odbojkaška reprezentacija Srbiježenska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara