TREĆA SMENA: Višestruki prvaci Južne Amerike počinju borbu za polufinale Libertadoresa, prvi meč finala meksičke Aperture, igra se u Brazilu, Čileu, Venecueli...

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.12.20. | 22:55

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Ne pobeđuje River naročito ubedljivo, ali pobede se nižu. Bilo ih je šest na poslednjih sedam mečeva. Sada je na redu prva utakmica protiv Nasionala u četvrtfinalu elitnog klupskog takmičenja Južne Amerike, a kvote sugerišu da će sve osim pobede domaćina na monumentalu biti veliko iznenađenje. Ipak, reč je o sudaru trostrukog prvaka Južne Amerike iz Urugvaja i argentinskog velikana čije vitirine krase četiri pehara Libertadoresa.

LANUS – INDEPENDIJENTE, 23.15

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Klub iz Buenos Ajresa se okliznuo u Kupu Dijega Armanda Maradone, nije došao do šampionske faze i sada može da prebaci fokus na Sudamerikanu. U prvoj utakmici četvrt finala dočekuje ekipu koja ga nije pobedila od 2016. godine, odnosno pet utakmica zaredom. Ali sećaju se u Lanusu pomenute sezone kada ga je upravo velikan iz Aveljanede eliminisao iz Sudamerikane u dvomeču šesnaestine finala. Dakle, čeka nas prvi čin, duge i rovovske borbe. Kvote vrlo blago favorizuju Independijente koji je u seriji od 12 utakmica bez poraza (osam pobeda, četiri remija).

NAUTIKO – BRAZIL DE PELOTAS, 01.30

(Fudbal, Brazil 2)

Pritisak je mnogo već za domaćina jer ukoliko bude poražen ostaje da kuburi u zoni ispadanja. Ali ako scenario bude drugačiji i Nautiko slavi, od izlaska iznad površine vode u kojoj se davi deliće ga svega dva boda. Posle mini serije od dve pobede, Brazil je upisao remi i poraz i Nutiku je jasno da je gostujući tim ranjiv. Prethodni međusobni dueli naučili su nas da nema pravila jer su u poslednja četiri oba tima ostvarila po dva trijumfa.

EVERTON – KURIKO UNIDO, 01.30

(Fudbal, Čile 1)

Okršaj timova čije su forme dijametralno suprotne. Gosti dolaze rešeni da produže seriju nepobedivosti koja broji dva remija i pet trijumfa, dok domaćin želi da prekine niz od četiri utakmice bez celog plena. Everton je u tom periodu po dva puta gubio i remizirao, a duel u Vinja del Maru daće odgovor na pitanje da li je debakl od Union Kalere 6:2 u prethodnoj rundi ostavio posledice.

PUMAS UNAM – LEON, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

U prvom meču finala meksičke Aperture Pumas dočekuje ekipu Leona od koje je gubio četiri puta zaredom. Ako je taj negativan skor i navukao domaćinu određenu vrstu kompleksa, spektakularnih 4:0 protiv Kruz Azula u revanšu polufinala daje nadu domaćinu da može da ostarei pozitivan rezultat pred revanš za tri dana. Ova dva tima su bila najbolja i u ligaškom delu sezone. Leon je imao osam bodova više od Unam Pumasa.

METROPOLITANOS – MONAGAS, 01.00

(Fudbal, Venecuela 1)

U prestonici Venecuele gostuje Monagas, tim koji je od starta šampionata premalo, odnosno najmanje pokazao. Samo devet bodova i deset poraza posle 13 rundi stavljaju do zanja rivalma da je ekipa iz Maturina lak plen protiv kojeg se tri boda uglavnom ne dovode u pitanje. Metropolitanos jeste slavio na tri od prethodna četiri međusobna duela, ali je takođe pretrpeo poraz pre nešto više od godinu dana.

LOS ANĐELES REMS – NJU INGLAND PEJTRIOTS, 02.20

(Američki fudbal, NFL)

I Remsi i Patriotsi su u formi i mogu do plej-ofa. Ekipa iz Los Anđelesa je lider najjače divizije u ligi, Zapada NFC-a sa skorom 8-4. Nju Ingland ima polovičan učinak 6-6. Vezao je dve pobede. Prošle nedelje je četa Bila Beličika pregazila Čardžerse sa 45:0 na istom stadionu gde noćas možda igraju ključni meč za plasman u doigravanje. Oba tima dosta trče. Remsi su blagi favoriti.

SAN MARTIN – SAN LORENCO, 01.30

(Košarka, Argentina 1)

San Martin je lider na tabeli i tim koji je slavio na prvih devet utakmica od starta prvenstva, ali mu je u prethodnom kolu na put stao Obras u izuzetno neizvesnom duelu na mali broj poena (67:66). Sada domaćin želi popravni protiv San Lorenca, tima koji ima skor 5-3 i koji bi u slučaju trijumfa, u zavisnosti od ostalih rezultata mogao da skoči sa sedme na četvrtu poziciju na tabeli. Trebalo bi imati u vidu da je San Lorenco pobeđivao trenutnog lidera u poslednjih sedam međusobnih duela.

FLAMENGO – PAULISTANO, 00.00

(Košarka, Brazil 1)

Ekipa iz Rio de Žaneira je počela sezonu sa sedam vezanih pobeda, ali je maksimalan učinak prekinut porazom od Sao Paula u prethodnoj rundi. Paulistanu već klecaju kolena jer domaćin u aktuelnom prvenstvu postiže prosečno 89 poena po utakmici, a prima manje od 70. Tako da da bi slavio i upisao šesti trijumf u sedmoj utakmici, gostujući sastav mora da nadmaši sebe i prosek od 72 koša po utakmici.


tagovi

Treća smenaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara