Janis Sferopulos (©Star Sport)
Janis Sferopulos (©Star Sport)

Sferopulosov monolog o pritisku u vreme korone: Teško je kada čovek izgubi posao i ne može da prehrani porodicu, košarka je sport

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 14:03

Grčki stručnjak dao upečatljiv odgovor...

Ni danas se ne zaboravljaju reči Šarunasa Jasikevičijusa i njegov monolog o “vrhuncu života“ kada čovek postane otac, čime je stao u odbranu Augusta Lime kome je dozvolio da ode iz tima usred polufinalne serije litvanskog prvenstva kako bi bio deo verovatno najlepšeg životnog iskustva.

Litvanski novinar koji je tada pokrenuo pitanje legitimnosti ovakvog poteza kluba nije znao šta ga čeka, baš kao što to nije znao ni kolega koji je u vreme pandemije virusa korona želeo da čuje od Janisa Sferopulosa da li bi poraz od Žalgirisa stavio dodatni pritisak na njegova leđa.

Izabrane vesti

Odgovor će, poput onog Šarasovog pre tri godine, ostati kao pečat jednog vremena...

“Znate šta, hteo bih da vam kažem nešto o pritisku“, presekao je Sferopulos novinara i nastavio:

“Razmišljao sam mnogo o tom terminu ’pritisak’ i evo šta sam shvatio. Ako mi igramo košarku i osećamo pritisak, šta je to što treba da osećaju ljudi koji imaju svoje najbliže prikačene na aparate u ovo vreme pandemije virusa korona? E, to je pritisak“.

U dahu je nastavio...

“O kakvom pritisku mi pričamo? Ovo nije pritisak, već kada u ovo ludo vreme izgubite posao i ne možete da prehranite svoju porodicu i ne znate šta ćete da radite sledećeg dana. To je pravi pritisak. Ne verujem da mi treba da pričamo o pritisku, već samo da se borimo jako i to ćemo raditi uvek. Ne kažem da se nismo borili i ranije, ali nedostajalo nam je malo karaktera da dobijemo velike utakmice, kao na primer Efes na strani“.

Neka svima bude jasno – život nema alternativu, sport je tu samo da ga učini lepšim...



tagovi

Janis SferopulosMakabi Tel AvivEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara