Marko Marinović (©ABA Liga / Budućnost)
Marko Marinović (©ABA Liga / Budućnost)

Povratak Marka Marinovića u Ljubljanu

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.11.20. | 12:36

Mladi trener Borca stiže kao gost Cedeviti Olimpiji

Posle tri sedmice čekanja Cedevita Olimpija ponovo će igrati regionalnu košarku. Virus korona potpuno je poremetio raspored Jadranske lige, ali i planove Zmajčeka iz Ljubljane koji su u poslednje vreme igrali samo Evrokup i tamo zabeležili tri uzastopne pobede, dok na megdan od 17 časova dolazi Borac Čačak.

Biće to posebna utakmica za trenera čačanskog tima Marka Marinovića koji se tako vraća posle pet godina na mesto gde je nastupio u završnici igračke karijere, pre epizoda u Rumuniji sa Steauom i Krajovom, odnosno pre nego što je u dresu Borca okačio patike o klin. Bilo je to u sezoni 2014/15, kada je Marinović ostavio sasvim solidan utisak kao igrač nekadašnje Olimpije. Večeras će protiv svog bivšeg kluba imati priliku da e bori za drugi trijumf u regionalnoj ligi, mada je odmah jasno da će to biti jako težak posao za Borac.

Izabrane vesti

"Ponovo je pred nama utakmca protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, što Cedevita Olimpija zaista jeste. Doduše, to je samo jedan u nizu veoma zahtevnih izazova. To nas prati od početka sezone. Cedevita Olimpija je odličan tim, igra u dobroj formi. Pobedila je poslednje dve utakmice u Evrokupu. To nas upozrava i jasno govori da nam neće biti lako u Ljubljani", jasan je Marinović koji ulogu favorita prepušta domaćinu

"Silan izazov je pred nama. Istina, imali smo dovoljno vremena za treninge, pripremu i analizu protivnika. Nema sumnje, Cedevita Olimpija će biti favorit u predstojećem meču. Ali smo spremni za izazov, a nadam se da ćemo odigrati dobar duel u Sloveniji".

Bek čačanskog tima Radovan Đoković uputio je niz pohvala na račun tima iz Ljubljane.

"Očekuje nas utakmica protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Cedevita Olimpija igra jako dobru i brzu košarku, sa puno samopouzdanja. Nalazi se u dobrom momentu, posle nekoliko vezanih ubedljivih pobeda", rekao je Đoković i zaključio:

"Imali smo dovoljno vremena od utakmice sa Megom da se spremimo za meč u Ljubljani. Nadam se da ćemo se pokazati u što boljem svetlu u Sloveniji".

Cedevita Olimpija je tokom evropske avanture poslednjih sedmica nanizala pobede nad Nanterom, ali i Bursom dva puta zaredom u Turskoj. Ipak, tim Jurice Golemca u regionalnom takmičenju nije igrao još od onog poraza od Partizana na Novom Beogradu posle produžetka, a zbog pandemije virusa korona pomereni su mečevi protiv Budućnosti i FMP. Ni Borac nije odigrao svoj meč protiv Mornara iz istog razloga i suštinski je imao više vremena za odmor i pripremu utakmice.

“Posle mnogo vremena igramo ponovo kod kuće u Jadranskoj ligi. Borac je tim koji Marko Marinović dobro vodi i pobedili su Partizan na otvaranju sezone, ali i igrali egal protiv Budućnosti u Podgorici, što je opomena za nas. Definitivno je Borac tim za svaki respekt, pogotovo jer igraju fizički zahtevnu košarku. Ako želimo da pobedimo, onda moramo da budemo u pravom raspoloženju svih 40 minuta“, kaže Golemac.

Naravno, biće ovo prvi susret Borca sa novoformiranim klubom Cedevitom Olimpijom...

ABA LIGA - 7. KOLO

Subota

Cibona - Partizan 75:82

/Bundović 20 - N. Janković 15/

Mornar - Primorska 87:66

/Gabrijel 15 - Kastrati 20/

Nedelja

13.00: (1,30) Mega (16,0) Krka (3,90)

17.00: (1,15) Cedevita Olimpija (20,0) Borac Čačak (6,00)

19.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -20,5) Split (1,85)

Odloženo

Zadar – Budućnost

Igokea – FMP



tagovi

Marko MarinovićKK Borac ČačakCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara