Detalj sa utakmice (© VTB liga)
Detalj sa utakmice (© VTB liga)

Plavšić ponovo pokazao silinu u reketu, a Dobrić namestio ruku za Zvezdinu pobedu

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.09.24. | 18:15

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili trijumf protiv Lokomotive Kubanj u meču u Moskvi rezultatom 86:76

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Moskve/

Treneri mahom ističu da niko ne želi da bude šampion pripremnog perioda. Zato Zvezdin poraz od CSKA u Moskvi nije bio nešto što za zaslužuje veliku pažnju, tako i danas isto važi za sigurnu pobedu ekipe Janisa Sferopulosa nad Lokomotivom Kubanj rezultatom 86:76. Ono što je mnogo vrednije pomena je sam iozdanja igrača koji se bore za uloge, a tu apsolutno sve pohvale zaslužuje Uroš Plavšić.

Izabrane vesti

Reprezentativac Srbije i novopridošli član Crvene zvezde nije mogao na bolji način da iskoristi minute koji su mu se ukazali u Moskvi. U odsustvu Džoela Bolomboja pokazao se kao izvanredna opcija u reketu. Ne samo u napadu gde već svi znaju da poseduje kvalitet koji je viđen u dresu Mege prošle sezone, već i u odbrani je imao zavidan učinak. Kada se sve prebaci u brojke, one kažu sledeće - Plavšić je na parketu protiv Lokomotive bio nešto manje od 22 minuta i za to vreme je imao 16 poena i 10 skokova. Pogodio je i jednu trojku, a raduje i sjajan procenat sa linije za slobodna bacanja. Ubacio je sedam od osam šuteva sa penala. Sve u svemu jedna ozbiljna partija za momka koji se bori za ulogu, a svi su na delu videli da to može da bude i više nego kvalitetno.

Ne možemo u ovom tekstu a da ne pohvalimo Ognjena Dobrića. Formalno je i on novajlija u ovom timu, ali Ognjen Dobrić veoma dobro zna šta je Crvena zvezda i šta je u njenom dresu potrebno raditi. On je protiv Lokomotive imao takođe veoma dobro izdanje jer je bio najefikasniji pojedinac sa 18 poena i sedam skokova.

Krenula je Zvezda žestoko ovaj meč. Pre svega u napadu gde je šut pronašao Ognjen Dobrić, a zajedno sa Jagom Dos Santosom je bio zaslužan za prvu solidnu prednost tima sa Malog Kalemegdana. Ipak, sličan scenario sa meča protiv CSKA se dogodio i protiv Lokomotive. Odbrana je bila problematična bez četiri veoma bitna igrarača jer u Rusiji pored Bolomboja nije bio Rokas Geidraitis, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić.

-----------------------

LOKOMOTIVA KRASNODAR – CRVENA ZVEZDA 76:86

/16:23, 27:22, 16:20, 17:21/

VTB Arena, Moskva.

LOKOMOTIVA: Klivlend 11, Miler 17 (7as), Džonson 19, Martluk 8, Kvitkovski 10, Vediščev -, Temirov -, Vejli 5, Elatoncev 3, Uzinski -, Anderson -, Emčenko 3.

CRVENA ZVEZDA: Miler Mekintajer 11 (5sk), Kenan 5, Lazić 4, Daum 2, Plavšić 16 (10sk), Davidovac 9, Mitrović 8 (8sk), Kalinić 1, Dobrić 20 (8sk), Ilić -, Kostić, Jago 10.

-----------------------

Domaćin je uspevao da pronađe put, a nekoliko atraktivnih poteza imao je nekadašnji bek Partizana Patrik Miler koji se razigrao u drugoj deonici. Koliko su Rusi zapravo bili raspoloženi u drugoj deonici pokazuje brojka od 27 postignutih poena, ali Zvezda je imala blagu prednost na poluvremenu 45:43.

Nastavila se žestoka borba sve do momenta kada se na parketu ponovo zapalio Jago. Omaleni Brazilac je krenuo da pogađa u serijama, ali je i Plavšić krenuo da pronalazi izvanredna rešenja u reketu. Odjednom je od rezultata 55:55, Zvezda stigla do 63:55.

Ipak, ono što zaslužuje više pohvala od pogođenih šuteva i skokova, a bilo ih je u režiji već pominjanog Plavšića i Dobrića koji je pogodio bitne šuteve, ispresivnija je bila odbrana u poslednjem kvartalu. Zvezda je odigrala znatno žustrije, a kada je tako... Lokomotiva jednostavno nije imala priliku da pobedi iako je duel u finišu izgledao kao ozbiljan takmičarski okršaj, a ne samo jedan u nizu duela koji samo služi za brušenje forme.

Sam finiš je bio toliko žestok da je Dobrić doživeo ozbiljan udarac kada je pao glavom na koleno kamermana pored koša koji je osravio i trag na čelu. Ipak, kraće pauze izgleda da nije ništa ozbiljno.

Podsetimo da Zvezda zbog poraza od CSKA neće igrati finale VTB turnira već će u subotu od 16 časova igrati meč za treće mesto.


tagovi

KK Lokomotiva KubanjUroš PlavšićKK Crvena zvezdaOgnjen DobrićVTB Superkup

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara