Ivan Perišić (©HNK Hajduk.hr)
Ivan Perišić (©HNK Hajduk.hr)

Marakana bi mogla da vidi Ivana Perišića: PSV radi na potpisu Hrvata

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 09:41

Holandski šampion pregovara sa krilnim napadačem

Kročio je pre jednu deceniju Ivan Perišić na travu u Humskoj, odigrao je dobar dvomeč protiv Partizana u dresu Klub Briža na početku internacionalne karijere, a ove sezone bi u Ligi šampiona mogao da istrči na teren Marakane!

Crvena zvezda se izborila da bude deo reformisane Lige šampiona, da učestvuje u prvom izdanju takmičenja u novom formatu. Kuglice su je na žrebu spojile sa PSV Ajndhovenom, a italijanski novinar Fabricio Romano je ovoga jutra lansirao vest, pod vinjetom ekskluzivno, da klub sa Filips stadiona radi na potpisu Hrvata.

Izabrane vesti

Ivan Perišić je pre devet meseci ispunio san, vratio se u splitski Hajduk. Isprva na pozajmicu iz Totenhema, kako bi se posvetio rehabilitaciji i stekao optimalnu formu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Zaigrao je za Bile, postigao pogodak, međutim, sezona je za splitski klub okončana kao i svaka dve decenije unazad – bez titule. Promenila se uprava, promenio se i trener, kormilo je preuzeo Đenaro Gatuzo i vrlo brzo je pukla tikva.

Bilo je varnica na relaciji hrvatski krilni napadač – italijanski trener, navodno je Ivan Perišić zatražio da ode iz kluba. Saradnja je prekinuta, a osvajač srebrne i bronzane medalje sa Vatrenima na Mundijalima je nedeljama unazad u potrazi za klubom.

Prelazni rok je u ‘ligama petice’ početkom septembra završen, no kako je Ivan Perišić slobodan agent, Inema ograničenja oko potpisa. Pominjali su se Komo i Monca, činilo se da je najbliži povratku u Italiju, gde je imao uspehe sa Interom, međutim, u trku za njegov potpis uključio se i rival Crvene zvezde.

Konkretnijih detalja za sada nema, PSV je voljan da angažuje još jednog krilnog napadača. Po levom boku za sada najčešće dejstvuju Noa Lang i Irving Lozano, a koristio je Peter Boš kraj leve aut-linije i Malika Tilmana. Klub iz Ajndhovena ima sasvim dovoljno opcija, ali kada se ukaže prilika za angažovanje igrača kvaliteta kakve poseduje Ivan Perišić, ona se ne propušta.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024PSV AjndhovenIvan Perišić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara