Paris Li (©Star Sport)
Paris Li (©Star Sport)

Monako uzima konkurenciji najboljeg igrača

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 17:29

I to samo nekoliko dana pre otvaranja sezone

Mirovala je evropska transfer pijaca u minulom periodu, a onda se u jednom danu sve opet razdrmalo najavom transfera Bobana Marjanovića u Fenerbahče!

Povratak srpskog centra u Evroligu ostavio je pomalo u senci posao koji je podigao francusku košarku na noge, pošto je Monako odlučio da Asvelu uzme ponajboljeg igrača. Kako javlja Donatas Urbonas sa sajta BasketNews, Moanko je poslao zvaničnu ponudu Asvelu za Lija koji želi da pređe u redove aktuelnog šampiona.

Izabrane vesti

Razlog zašto se Monako odlučio za ovaj transfer jesu povrede igrača spoljne linije. Na listi je i Majk Džejms, pa je Saša Obradović bacio oko na tržište i locirao Parisa Lija kao idealno pojačanje za tim.

Amerikanac sa Asvelom ima ugovor do juna 2025. godine, tako da bi Monako morao da plati obeštećenje za njega. On je u prošloj sezoni beležio 11,5 poena, 5,5 asistencija, 1,9 skokova i 1,7 ukradenih lopti. Li je, inače, već nastupao za Monako pre tri godine, posle čega je otišao u Panatinaikos, pa Asvel.

Monako sezonu otvara 20. septembra na gostovanju San Kventanu, dok je premijera u Evroligi kod kuće sa milanskom Olimpijom 3. oktobra.

Saša Obradović je ovog leta napravio solidan broj promena u sastavu. Stigli su Nik Kalates i Jorgos Papajanis iz Fenerbahčea, zatim Furkan Korkmaz i Vito Braun, ugovore su produžili Majk Džejms, Eli Okobo, Mamadu Žaite, Džeron Blosomgejm, Metju Strazel i Donatas Motejunas, dok su otišli Džon Braun, Džordan Lojd, Donta Hol...


tagovi

Paris LiEvroligaKK MonakoAsvelKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara