Juri Alberto (Rojters)
Juri Alberto (Rojters)

Pečat sa likom Jurija Alberta, Korintijans surovo kaznio Fortalezu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 04:35

Tim iz Sao Paola pred plasmanom u polufinale Kopa Sudamerikane

Uprkos tome što su još uvek lišeni usluga povređenog novajlije Memfisa Depaja i navodne priče o ogromnim dugovima u kojima je klub iz Sao Paola, Korintijans iskoristio prilike protiv Fortaleze na gostovanju i došao do značajne prednosti posle prve utakmice četvrtfinala Kopa Sudamerikane - 0:2.

Bolja i konkretnija je bila Fortaleza od gostiju iz Sao Paola. Plavo-crveni su bolje ušli u utakmicu, bili konkretniji, iako je Korintijans imao mnogo veći posed. Nekoliko puta su izabranici Huan Pabla Vojvode, ozbiljno pretili, ulazili u kazneni prostor, ali ono glavno je izostalo – realizacija.

Izabrane vesti

Korintijans je bio maltene bezopasan. Svi pokušaji da ozbiljnije ugroze gol domaćina uglavnom su se završavali ispred kaznenog prostora. Taman kad se činilo da će se na poluvreme otići sa najnepopularnijim rezultatom, desio se momenat inspiracije Igora Konorada.

Iskusni Italijan je primio pas od Taljesa Magna, namestio se i sa 25 metara postigao fenomenalan gol. Golman Žoao Rikardo je paradom samo ulepšao pogodak, a navijači Korintijansa koji su bili prisutni u velikom broju mogli su da slave.

Osokolili su se gosti posle vodećeg gola. Žargonski, namirisali su krv. Napadali Fortalezu koja je očito pala posle primljenog gola, pa je Taljes Magno mogao da se proslavi na početku nastavka, srećom po domaćina – nije.

Za razliku od prvog dela igre, tempo je u nastavku meča opao, što je naravno više odgovaralo gostima. Povukli su se izabranici Ramona Dijaza i dobrom defanzivom održavali minimalno stečenu prednost. Sve ono što su dobro radili tokom utakmice, fudbaleri Korintijansa krunisali su u poslednjim trenucima utakmice golom Jurija Alberta. Za veliku prednost i miran revanš na "Areni Korintijans".

Kopa Sudamerikana četvrtfinale

Fortaleza - Korintijans 0:2 (0:1)

/Konorado 39, Juri Alberto 90.





tagovi

FortalezaKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara