Marselo Galjardo (©Reuters)
Marselo Galjardo (©Reuters)

Galjardov ulazak u istoriju i Libertadores kao savršena Riverova priprema za Superklasiko

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 23:12

Treneru Milionera će utakmica protiv Kolo Kola biti 100. na kojoj vodi neki južnoamerički tim u elitnom takmičenju na kontinentu

Za vikend će ‘goreti’ na Bombonjeri, igra se Superklasiko. Da je bilo koja druga ligaška utakmica u pitanju, a ne baš sa arhineprijateljem Bokom Juniors, usredsređeni bi u Riveru bili Kopa Libertadores. Ovako, misli pomalo lete ka velikom derbiju.

Ali, da će Kopa Libertadores biti gurnut u drugi plan – neće. Četvrtfinalni duel sa Kolo Kolom (02.30) biće savršena priprema za obračun sa Bokom Juniors, ali i ulazak Marsela Galjarda u istoriju. Biće mu to jubilarni, 100. meč u kome vodi neku južnoameričku ekipu u elitnom klupskom takmičenju na kontinentu.

Izabrane vesti

Preko 100 pobeda ostvario je na Monumentalu, osvojio je 13 trofeja sa River Plejtom (ima još jedan sa Nasionalom u Urugvaju) i noćas će ući u odabrano društvo. Već je jedan od najuspešnijih trenera u istoriji južnoameričkog fudbala, a uskoro bi mogao da postane čovek koji je u Kopa Libertadoresu vodio najviše utakmica.

Nadmašio je Edgarda Bauzu protiv Taljeresa, a preko 100 imaju još šamo urugvajski strateg Luis Kubila (104), te kolumbijski Gabrijel Uribe (116). Ne na klupi jednog kluba, no to ne umanjuje značaj onoga što je do sada uradio. Ima bezmalo 80 odsto pobeda u najjačem klupskom takmičenju na Zelenom kontinetu i na gostovanju Kolo Kolou bi brojke mogao da podeblja.

Otkako se vratio na Monumental, nijednom River Plejt nije izgubio. Doduše, igrao je promenljivo, međutim, uvertira za prvi četvrtfinalni meč bila je – idealna. Teško da je mogla bolja, pošto su Milioneri deklasirali Tukuman – 4:1. Istakao je Marselo Galjardo da je tim koji jeizveo najbliži onome što bi želeo da gleda i da mu se dopada kako je igrao, pa stoga neće biti ni velikog broja promena.

Iako je Leandro Gonsales Pires zatresao mrežu u poslednjem prvenstvenom meču, zameniće ga, po najavama argentinskih medija, Paulo Dijas. Jedina promena biće u odbrani. Sve ostalo isto kao protiv Tukumana. Migel Borha će biti najistureniji, predvodiće napad, a najveća podrška trebalo bi da mu budu Maksimilijano Meza i Klaudio Ečeveri. Klupa se smeši Paublu Solariju, vunderkindu Franku Mastantuonu i Manuelu Lanciniju.

KOPA LIBERTADORES – ČETVRTFINALE (PRVI MEČ)

Sreda

02.30: (3.20) Kolo Kolo (3.40) River Plejt (2.40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresRiver PlejtKolo KoloMarselo Galjardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara