(©Reuters)
(©Reuters)

Kopa Sudamerikana posrnulom Korintijansu može da bude adrenalinska injekcija

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 23:10

Davi se u brazilskoj Seriji A, bori za opstanak, ali mu 'leži' turnirski sistem

Nakon što je u prethodnoj fazi takmičenja eliminisala Rosario Sentral, Fortaleza se sada bori za plasman u polufinale protiv sunarodnika Korintijansa. U prvoj utakmici četvrtfinala između ova dva tima, klub iz Searе imaćе prednost domaćeg terena u Areni Kastelao, u okršaju koji je na programu noćas sa početkom od 02.30, a pobednik iz ovog dvomeča sastaće se za boljim iz duela Atletiko Paranaensea i Rasinga iz Aveljanede.

Fortaleza nastavlja borbu za titulu u brazilskoj Seriji, ali i u Kopa Sudamerikani, što su i jedina dva preostala takmičenja u kojima će se klub iz Seare nadmetati u drugoj polovini sezone. U međuvremenu, Korintijans i dalje ima šanse da osvoji trofej u Kupu Brazila, kao i u popularnoj Suli, ali se prvenstveno bori da izađe iz zone ispadanja u Seriji A.

Izabrane vesti

Crno-beli tim iz Sao Paula ima užasnu sezonu, malo šta je u njoj bilo dobro. I nerešen rezultat na Neo Kuimica Areni bio bi više nego prihvatljiv za Musketare, jer bi udarili dobru podlogu u nastavku. Za očekivati je da Korintijans igra defanzivno, te da meč bude čvrst, jer i Fortaleza ima poteškoća sa postizanjem golova u poslednjim utakmicama. Nije uspela da pobeti na tri meča zaredom, osvojila je tek jedan bod i mogao bi to da bude nagoveštaj krize. Na to ukazuje i podatak da je primila golove u pet od prethodnih šest utakmica.

Ipak, činjenica je da je klub iz Seara i dalje konkurenta i nastavlja borbu za titulu u elitnom rangu brazilskog fudbala. Na kraju 26. kola, Trikolori se nalaze pri vrhu tabele sa 49 osvojenih bodova, tačnije na trećem mestu. U prethodnoj fazi Kopa Sudamerikane, Fortaleza je uhvatila na krivoj nozi Rosario Sentral. Sastav predvođen argentinskim trenerom Huanom Pablom Vojvodom, bez većih problema savladao je Nitkove iz Riosarija. Takođe, ono što može da hrabri Fortalezu jeste da je pobedila na proteklih 12 utakmica pred svojim navijačima.

Kointijansu nije prioritet Kopa Sudamerikana, više puta su to ponovili iz kluba. Glavni cilj je opstanak u brazilskoj Seriji A, a sve što uradi na međunarodnom frontu može da bude isključivo gratis. Ipak, ono što ne poriču jeste da su postali ekipa koja zna da igra u kup sistemu. Nedavno je tim iz Sao Paula stigao do polufinala najmasovnijeg takmičenja u Brazilu, eliminisao je Žuventud, iako je izgubio na domaćem terenu.

Pokazala je ekipa Ramona Dijasa u prethodnoj fazi Kopa Sudamerikane da se dobro snalazi u turnirskom sistemu, da mu leži. Međutim, situacija u crno-belom taboru je delikatna, upisana su četiri poraza u šest utakmica i pod hitno je potreban rezultat koji bi delovao kao adrenalinska injekcija. Možda baš večeras dođe i počne da deluje.

KOPA SUDAMERIKA – ČETVRTFINALE (PRVI MEČ)

Sreda

02.30: (2.05) Fortaleza (3.15) Korintijans (4.10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaKorintijansFortaleza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara