Preston (Rojters)
Preston (Rojters)

Ludnica u Liga kupu: Preston eliminisao Fulam posle najduže serije penala u istoriji takmičenja, Junajtedova sedmica protiv Barnslija

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 23:55

Rajan Ledson heroj tima sa Dip dejla

Uzbudljivo je bilo u Liga kupu Engleske ove večeri, ali ono što se desilo na stadion „Dip dejl“ na utakmici između Prestona i Fulama je ušlo u istoriju takmičenja. Kako posle 90 minuta nije bilo pobednika, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca i to najdužoj u istoriji Liga kupa.

Pobedu su odneli domaći rezultatom 16:15. Možemo samo da zamislimo koliko su živaca potrošili navijači oba tima dok su gledali ovu utakmicu. Heroj je bio vezista Rajan Ledson. Tim koji sa klupe predvodi Pol Hekinbotom je tokom serije promašio samo jednom, dok je tragičar za tim Marka Silve bio Timoti Kastanj.

Izabrane vesti

Pored ove, još dve utakmice otišle su u šutiranje penala. Stouk je eliminisao Flitvud koji jednostavno nije imao šanse da slavi s obzirom da je četiri puta bio neprecizan sa bele tačke. Everton je nastavio sa porazima, očigledno je neverovatan poraz od Bornmuta još uvek u glavama igrača koje predvodi Šon Dajč, pa je tako na „Gudison parku“ slavio Sautempton, a ključni šut promašio je najiskusniji igrač – Ešli Jang.

U ostalim mečevima, Mančester junajted je ubedljivo slavio protiv člana Lige 1 Barnslija. Rašford, Garnačo i Eriksen su se dva puta upisivali u strelce, dok je precizan bio i Antoni. Brentford je slavio protiv Lejton orijenta, a Kristal palas protiv KPR-a.

Liga kup Engleske 1/16 finala

Stouk – Flitvud 1:1, penalima 2:1

Blekpul – Šefild Vednsdej 0:1

Brentford – Lejton orijent 3:1

Everton – Sautempton 1:1, penalima 5:6

Preston – Fulam 1:1, penalima 16:15

KPR – Kristal palas 1:2

Mančester junajted – Barnsli 7:0


tagovi

Liga kup EngleskeFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara