(©Reuters)
(©Reuters)

Sergej pogodio na otvaranju Lige šampiona, Mitar ne: Al Hilal jak kao zemlja!

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 20:49

Šest od šest i prosek od tri gola

Posle osvojene titule prvaka Saudijske Arabije Al Hilalu su porasle ambicije i sada je cilj da se ponovo dokopa titule u Ligi šampiona i zapravo postane prvi osvajač reformiranog elitnog takmičenja.

Koliko je tim iz Rijada ozbiljan u tim namerama videlo se u pobedi na gostovanju Al Rajanu iz Katara sa 3:1 (3:0). Sve je bilo odlučeno već na poluvremenu, kada je na semaforu stajalo 3:0, pa tako nije Al Hilal mnogo koštalo ni to što je Aleksandar Mitrović u 72. minutu promašio jedanaesterac, mada je mogao i trebalo bolje da reaguje.

Izabrane vesti

Teško da su igrači Žorža Žezusa mogli bolje da otvore novu sezonu, jer Al Hilal je jak kao zemlja! Šest od šest u svim takmičenjima uz prosečno više od tri gola po utakmici. Istini za volju, ne bi smelo ni da bude drugačije za tim koji je u poslednjih godinu dana na pojačanja uložio preko 460.000.000 evra, a samo ovog leta bezmalo 100.000.000 evropskih novčanica na dovođenje Markosa Leonarda, Žoaa Kansela, i Moteba Al Harbija.

Bez obzira na nekoliko solidnih igrača u sastavu, Al Rajan jednostavno nije ni izbliza nivo Al Hilala koji je sa punim pravom apsolutni favorit za osvajanje svih titula u novoj sezoni.

Domaćin je izdržao nepunih 15 minuta pre nego što je golman Paulo Viktor prvi put vadio loptu iz mreže. Goleadu je započeo Sergej Milinković Savić posle odličnog proigravanja Malkolma. Brazilac je bio arhitekta još jednog gola, za prvenac Žoaa Kansela u finišu poluvremena. Lepo je nekadašnji ofanzivac Zenita otvorio loptu u prostor za Kansela koji se pametno snašao u kaznenom prostoru pre nego što je uputio neodbranjiv udarac u dalji ugao.

Lančanom reakcijom samo nekoliko trenutaka kasnije usledilo je to da je Kanselo spremio debitantski pogodak Markosa Leonarda, čime je praktično već tada bilo rešeno pitanje pobednika.

Velika je šteta što se i Aleksandar Mitrović nije upisao u listu strelaca u 72. minutu. Jedanaestercu je prethodio njegov pokušaj glavom sa peterca koji je rukom u skoku zaustavio Žulijen de Sart. Više od pet minuta trajala je neizvesnost oko toga da li će sudija pokazati na belu tačku ili ne, pa je onda i sam Kim Jong Hjeok iz Južne Koreje išao da pogleda situaciju i odlučio da pokaže na belu tačku. Međutim, Mitrović se nije snašao. Ono što je toliko puta radio kao od šale, ovog puta mu nije prošlo jer je golman katarskog sastava pročitao njegovu nameru i bacio se u svoju levu stranu čime je lako sačuvao mrežu.

U nastavku je Al Hilal propustio još nekoliko dobrih prilika da uveća prednost i stigne do ubedljivije pobede. Prvo je Sergej bio neprecizan, pa Mitrović nije dobro zahvatio loptu u kaznenom prostoru, da bi i sam Paulo Viktor pokazao odlične reflekse čime je sprečio da Al Rajan pretrpi debakl pred svojim navijačima.


tagovi

Azijska liga šampionaAl HilalSergej Milinković SavićAleksandar MitrovićAl Rajan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara