Čima Moneke (©Monaco/Twitter)
Čima Moneke (©Monaco/Twitter)

NBA pojačanje za Obradovića: U Monako stiže nekadašnji MVP Lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.01.23. | 14:39

Čima Monteke potpisao do leta 2024. godine

Visoko peto mesto na tabeli Evrolige, samo pobedu iza vodećeg Reala, a sada još jedan argument u rukama Saše Obradovića. Monako je danas doveo pojačanje iz NBA lige, pošto je potpisao ugovor sa 27-godišnjim Čimom Monekeom.

Reć je 27-godišnjem Nigerijcu koji sa svojih 198 centimetara igra na poziciji četvorke. Ugovor je potpisao do kraja sledeće sezone, a trebalo bi da unapredi Monakovu igru u reketu, jer iako su Kneževi drugi na listi timova sa najviše ofanzivnih skokova u Evroligi sa prosekom od 12,3 po meču, u defanzivnom segmentu su – pretposlednji. Svega 21,8 skokova po utakmici, gori je samo Partizan.

Izabrane vesti

Otud Moneke, koji je početkom meseca dobio otkaz u Sakramento Kingsima pošto je veći deo sezone proveo u Stokton Kingsima u razvojnoj Dži-ligi. Tamo je beležio 16,5 poena uz 10,8 skokova i 2,7 asistencija po meču.

Ljubitelji evropske možda ga znaju iz dresa Manrese, pošto je u sezoni 2021/2022 bio MVP Fibine Lige šampiona sa prosečno 13,9 poena i 6,3 skoka po utakmici.

Izabrao sam Monako zato što su trener, generalni menadžer i predsednik direktno meni preneli veliko interesovanje. Osetio sam da me klub želi, jer veruju da mogu zaista da pomogne. Odmah su me zaveli visokim ciljevima, a dopala mi se i ideja da živim u Monaku. Želim miran i srećan život“, rekao je Moneke.


tagovi

KK MonakoČima Moneke

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara