Uroš Račić u dresu Sasuola (©Reuters)
Uroš Račić u dresu Sasuola (©Reuters)

Olimpijakos razmišlja o Račiću

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 13:08

Srpski vezista će napustiti Sasuolo posle ispadanja u Seriju B, pored Grčke opcija mu je i Levante

Posle samo godinu dana u Italiji došlo je vreme da Uroš Račić razmišlja o transferu. Njegov Sasuolo je ispao u Seriju B, a 26-godišnjem vezisti se ne igra drugoligaški fudbal, zbog čega će tokom leta najverovatnije potražiti novi angažman.

Prema pisanju grčkih medija, pre svih portala Sport24, ovo će pokušati da iskoristi Olimpijakos. Konkretno, povremeni srpski reprezentativac je jedan od igrača na poziciji defanzivnih vezista koje imaju na radaru, ali konačnu odluku o slanju zvanične ponude će doneti trener Hoze Luis Mendiljibar.

Izabrane vesti

Španski trener želi da dovede Danija Garsiju, koji se rastao sa Atletik Bilbaom. Međutim, uprava novog osvajača Lige konferencije nije baš voljna da se osloni samo na 34-godišnjeg vezistu, već razmatra još nekoliko opcija.

Račić je ove sezone zabeležio 23 nastupa u Sasuolu. Na terenu je proveo ukupno 903 minuta, postigao je jedan gol, uz još jednu asistenciju. Njegovim partijama nije bio zadovoljan selektor Srbije Dragan Stojković, pa ga nije uvrstio na konačan spisak putnika za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Prvi je Račića zvao Levante, što je ponuda koju će nekadašnji igrač OFK Beograda i Crvene zvezde sigurno dobro da izvaga. Već je igrao u Španiji za Valensiju i Tenerife, rado bi se vratio na Pirinejsko poluostrvo, ali je problem što će Levante i sledeće sezone igrati u Segundi. Olimpijakos, koji će igrati u Ligi Evrope sledeće sezone, zato deluje kao primamljivija opcija.

Mnogo će zavisiti i od toga da li će Sporting iz Lisabona da otkupi reprezentativca Srbije Sotirisa Aleksandropulosa. Prethodnih godinu dana je 22-godišnji vezista proveo na pozajmici u Portugaliji, ali je za Lavove odigrao samo 13 mečeva, pa još nije poznato da li će biti aktivirana klauzula. Ukoliko se Aleksandropulos vrati u Atinu, a Garsija prihvati Mendiljibarov poziv, Olimpijakos neće imati potrebe da kupi Račića.



tagovi

Uroš RačićOlimpijakossasuoloLevante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara