Memfis Depaj (©Reuters)
Memfis Depaj (©Reuters)

Strašan potencijal i velike sumnje: Memfis Depaj na birou za nezaposlene

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 11:45

Holanđanin raskinuo sa Atletikom, godinu dana pre isteka ugovora

Kad je počinjao karijeru mnogi su mislili da će kroz koju godinu Memfis Depaj biti legitiman kandidat za Zlatnu loptu. Onda se pričalo o njegovom temperamentu. I mada je u svakom klubu umeo da oduševi, ni u jednom nije pokazao da je kapacitet za najveća dela. Posle Junajteda morao je da napravi korak nazad i spusti se u Lion, posle Barselone otišao je u Atletiko za tričavih 4.000.000 evra, a sada – ide iz Madrida.

Leto pre isteka ugovora, sada već 30-godišnji Holanđanin objavio je da napušta Jorgandžije za koje je prošle sezone odigrao 31 utakmicu, ali u konkurenciji Antoana Grizmana i Alvara Morate samo 12 u startnoj postavi. Postigao je devet golova. I shvatio da će morati da napravi još jedan korak u nazad.

Izabrane vesti

Jer teško je očekivati da će posle neuspelih avantura u Mančesteru, Barseloni i Madridu neki od baš vrhunskih klubova krenuti po Depaja. Mada će interesenata sigurno biti. Italijani recimo vole besplatne igrače. Odnosno, nemaju baš izbora. Mada novi vlasnici Intera najavljuju investicije.

Zavisiće verovatno i od Memfisovog učinka na Evropskom prvenstvu, ali utisak je da se ovime oprostio od najviših ambicija.

Nije lako reži kako se osećam dok pišem ovu poruku, jer osećam da je sve moglo da bude sasvim drugačije. Možda je bolje da taj razgovor ostavimo za neko drugo vreme. Atletiku, saigračima, stručnom štabu i posebno navijačima hvala za energiju i podršku koju sam ovde iskusio”, napisao je Depaj na Tviteru.

I da, moglo je da bude drugačije. Verovatno i na Old Trafordu i na stadionu Kamp Nou. Ali nije i očigledno je da neki problem postoji, a da rešenje još niko nije pronašao. A strašan je to talenat. Redak i na onom najvišem nivou…



tagovi

Memfis DepajLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara