(©AFP)
(©AFP)

Bruklinov trio fantastiko progutao Voriorse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.02.21. | 06:06

Džezeri ruše sve pred sobom

Kevin Durent se vratio u Bej arenu i nije bio prijateljski nastrojen. Strašni triling Netsa bio je u svom elementu, pokazao je deo svojih mogućnosti i zagolicao maštu navijačima. Kako će Bruklin izledati u plej-of, da li će tada dostići vrhunac, to niko ne zna. Ali, će svako imati problem da se nosi sa ubojitom trojkom Netsa. Snagu Bruklina osetili su i Golden Stejt Voriorsi – 134:117.

Mali broj timova poseduje igrače koji bi napadački arsenalom mogli da odgovore trilingu Kevin Durent - Kajri Irving – Džejms Harden. Kada su raspoloženi za igru, prosto su nezaustavljivi. Kada jedan prikoči, tu je drugi da pronađe i najmanju rupu i protivnika zavije u crno.

Izabrane vesti


Protiv Golden Stejt Voriorsa sva trojica dala su sličan doprinos. Niko nije odskočio, bili su u ravni, a sa druge strane Stef Kari nije imao adekvatnu podršku saigrača. Intenzitet košarke premašivao je ligaški deo NBA lige, primereniji je bio plej-ofu. Netsi su od samog starta položili sve karte na sto. Gazdovali su terenom, imali i plus 28...

Prvi među jednakima u trilingu Bruklina po poenterskom učinku bio je Kajri Irving. Ubacio je 23 poena, pridodao pet skokova i četiri asistencije, a kompletno veče imao je Džejms Harden. Prva brada NBA lige zaustavila se na 19 poena, ali je Harden podelio i 16 asistencija i bio je mozak operacije. Flertovao je Harden sa tripl-dablom, a do tog učinka nedostajala su mu dva skoka. Kevin Durent je na dobro poznatom mestu i prijatnom okruženju ubacio 20 poena, uhavtio pet skokova i podelio šest asistencija.

U Golden Stejtu je listu strelaca predvodio Stef Kari sa 27 poena. Endrju Vigins i Keli Obre su se zaustavili na 17, a poena manje dodao je Erik Paskal.


Juta je nezaustavljiva. Džezeri su tako isprogramirani da budu surovi i nižu trijumfe. Nije se mnogo čemu nadao Majami, ni mnogo jači timovi nisu uspeli da stanu na kraj raspomamljenoj Juti. To nije bio slučaj ni sa Hitom. Nestao je Majami u Jutinom vrtlogu treće četvrtine – 112:94.

Džezerima je bila dovoljna jedna odlična deonica da sruše Majami. U trećem periodu pokazali su svu svoju moć. Ne moraju uvek da budu raspucani. Nekada na sceni podele i lekcije kako se igra odbrana. Bila je to defanzivna klinika Džezera. Sveli su Majami u trećem kvartalu na 15 poena i prokrčičili put do 18. pobede u poslednjih 19 susreta. Jedini tim koji im je uzeo meru u toj ludoj seriji su Nikola Jokić i Denver Nagetsi.

Donovan Mičel ponovo je bio prva praćka Jute. Protiv Majamija je postigao 26 poena, a prvi pratilac bio mu je Bojan Bogdanović sa 19 poena, šest skokova i tri asistencije. Rudi Gober zabeležio je dabl-dabl učinak (16 poena i 12 skokova). Kod Majamija je konce povlačio Kendrik Nun, a meč je završio sa 23 poena.

NBA LIGA

Nedelja

Atlanta - Indijana 113: 125

/Kapela 24 - Mekdermot 26/

Njujork - Hjuston 121:99

/Kvikli 22 - Vol 26/

Golden Stejt - Bruklin 117:134

/Kari 27 - Irving 23/

Juta - Majami 112:94

/Mičel 26 - Nun 23/

19.00: Vašington - Boston



tagovi

Golden Stejt VoriorsBruklin NetsJuta DžezMajami HitNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara