(©Reuters)
(©Reuters)

Drugi dan 'krečenja' u Istanbulu: Bešiktaš odahnuo u nadoknadi, Imobile iz penala za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 22:23

Sustigao je Fenerbahče, a mogao bi i da ga prestigne kada odigra zaostalu utakmicu

Ovih dana je u Istanbulu u modi – ‘krečenje’. Galatasaraj je u velikom derbiju pregazio Fenerbahče na neprijateljskom terenu, jedini gol domaćin je dao iz penala. Nije mu naročito pomogao precizan hitac Edina Džeka, ali zato Bešiktašu jeste – Čira Imobilea.

Gledaće se svaka odluka ubuduće, računati koliko je ko i da li je oštećen, koliko je kome iz velike istanbulske trojke jedanaesteraca dosuđeno. I koliko protiv njih. To je u krvi ‘južnjacima’, to je u krvi Turcima. Biće bitno dok šampionska trka bude otvorena, a Bešiktaš je zahvaljujući penalu u sudijskoj nadoknadi i pobedi nad Ejupom došao do pobede i probio se do druge pozicije – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Bešiktaš je sustigao Fenerbahče, a uskoro bi mogao i da ga prestigne. Tačnije, onoga trena kada na red dođe odigravanje zaostale utakmice. I dalje su razlike male, nije uspeo Galatasaraj bogzna koliko da odmakne najvećim rivalima, međutim, daleko bolje igra od njih. Za sada bez greške.

Proklizao je u prošlom kolu Bešiktaš, nije briljirao ni portiv Ejupa. Malo mu je nedostajalo da krahira. Ali, u odsudnom trenutku dobio je – penal. Iznudio ga jerezervista Semih Kiličsoj, ubacio je nogu u pravom trenutku. Čiro Imobile se u nadoknadi latio lopte, namestio je na belu tačku i – zakucao u mrežu.

Bila je to samo jedna u nizu situacija u kojoj je glavni sudija preznojava. Prethodno je dosudio najstrožu kaznu na suprotnom kraju terena i navukao gnev domaćin pristalica. Emre Akbaba je bio siguran, neutralisao prednost Crnih orlova, koju im je u prvom poluvrmenu doneo Milot Rašica, i da u završnici nije bilo neopreznosti Tajfula Bignola, i dalje bi Ejup bio u odabranom društvu neporaženih.

Krug se suzio, ostali su u njemu Trabzon, Gectepe, Bešiktaš i Galatasaraj. Samo oni nisu kleknuli pred suparnike.

TURSKA 1 – 6. KOLO

Petak

Hataj – Bodrum 0:1 (0:1)

/Seferi 27/

Subota

Konja - Sivas 0:0

Fenerbahče - Galatasaraj 1:3 (0:2)

/Džeko 63p - Toreira 20, Mertens 28, Sara 59/

Nedelja

Kasimpaša - Antalija 0:0

Rize - Samsum 0:1 (0:0)

/Enčam 46/

Adana Demir - Alanja 0:2 (0:2)

/Hvang Ui Džo 4, 17/

Bešiktaš - Ejup 2:1 (1:0)

/Rašica 20, Imobile 90+3pen - Akbaba 64pen/

Ponedeljak

19.00: (1,82) Geztepe (3,60) Kajseri (4,40)

19.00: (3,30) Gazijantep (3,40) Trabzon (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BešiktašEjupTurska Super ligSuper lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara