Ide Seri, a Kur i Bastaja sami u odbrani: Drugo poluvreme maketa za Vošinu budućnost

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.09.24. | 21:12

Lale upisale drugu uzastopnu pobedu. Pao je IMT u Loznici rezultatom 3:0

Nisu Vojvodinaši videli toliko priželjkivan debi Lazara Ranđelovića u Loznici, koji se očigledno nije još oporavio od virusa, ali su zato videli vatromet svojih izabranika u drugom poluvremenu meča na Lagatoru. Glavnu ulogu, kao i uvek na sebe je preuzeo, sada već bez ustručavanja možemo reći, jedan od najboljih afričkih igrača u istoriji Stare dame (a bilo ih je) – Kejleb zadi Seri. Omaleno krilo pokazao je još jedanput svoju klasu i sa dva gola praktično rešio pitanje pobednika u duelu protiv IMT-a. Uz njega, svoj prvi gol od povratka u redove Lala postigao je i Marko Poletanović, kada je sa bele tačke bio precizan u 65. Minutu.

Sa druge strane ekipa iz Novog Beograda doživela je još jedan ubedljiv poraz i moarće Traktoristi dobro da se „počešu” i razmisle kako da koriguju situaciju, da ova crna serija ne bi prerasla u tragičan epilog u drugom delu sezone.

Izabrane vesti

Vojvodina je za razliku od nekih prethodnih mečeva, delovala vrlo napadački potentno od starta utakmice u Loznici. Prekidi su još jednom bili najveći adut Lala, a upravo iz kornera izrodile su se i dve najveće šanse za Novosađane u prvih 45. minuta. Oba puta je tukao glavom Seid Korać i podsetio na momente iz prošle sezone, kada je dvaput tresao mrežu protivnika. Jednom mu je udarac odbranio Goran Vukliš, dok je u 32. Minutu, okvir gola spasao Traktoriste. Upravo je Vukliš, koji je prvi put dobio šansu između stativa ove sezone, umesto Belića, bio najboljih pojedinac domaćih u prvom poluvremenu. Nekadašnji čuvar mreže Lala osujetio je nekolicinu pokušaja svog bivšeg tima. Traktoristi su bili prilično defanzivno orijentisani u uvodnom delu susreta, te su eventualne šanse vrebali iz kontri. Najbolju je imao Francuz Ugo Bone, kada je šutirao iznad prečke.

Izabranici Milana Đorđevića su bolje ušli u drugi deo meča. Uhvatili su na spavanju deset fudbalera Voše, ali ne i Dragana Rosića, koji je sjajnom paradom sprečio Alena Stevanovića da dovede IMT u prednost. Okuražili su se izabranici Milana Đorđevića nakon ove prilike. Zadnja linija ostala je visoko, gotovo na sredini terena i Voša ih je surovo kaznila. Ključno je bilo što je Jusuf Bamidele zadržao loptu između nekoliko fudbalera IMT-a, zatim se lepo okrenuo i izbacio Kejleb Zadi Serija, kojem nije bilo teško da nadmudri Vukliša u duelu jedan na jedan.

Nije mnogo vremena prošlo, a na semaforu je stajalo 0:2. Istina, sreća je podarila Novosađanima drugi gol, jer je posle jednog šuta Bamidelea , defanzivca ekipe iz Novog Beograda Antoana Batisa je lopta pogodila u ruku. A kazneni udarac je u pogodak pretvorio Marko Poletanović i tako se prvi put upisao u listu strelaca ove sezone. Traktoristima je u tim trenucima pred očima prolazio debakl na Lagatoru koji su doživeli u prošlom kolu, kada ih je Radnički iz Kragujevca savladao 4:0.

Njihovu moru, u javu je pretvorio ko drugi nego Vošin tasmanijski đavo – Kejleb Zadi Seri. Rosić je bacio loptu ka momku iz Obale Slonovače, a onda je usledio solo nastup u režiji jednog od najboljih driblera Mozzart Bet Superlige. S lalom je Seri lomio protivničke fudbalere još na svojoj polovini, a zatim u trku kao čunjeve zaobišao Bastaju i Kura i savršeno plasirao loptu u dalji ugao gola Traktorista.

Bio je ovo i konačan udarac za nokaut IMT-a, koji je doživeo još jedan ubedljiv poraz u nizu, dok su Lale rapsodijom u drugih 45. minuta na stadionu Lagator u Loznici, sasvim sigurno zalečili rane iz prvog dela sezone.

IMT – VOJVODINA 0:3 (0:0)

/Seri 52,69, Poletanović 65/

Stadion Lagator Loznica

Sudija: Miloš Milanović

Žuti kartoni: Krstović, Stevanović (IMT), Butean (Vojvodina)

IMT (4-2-3-1): Vukliš 6 – Bastaja 5, Spremo 5,5 (od 57. Glišić 5,5), Batis 5, Popović 6 – Kur 5,5 Krstić 6 – Krstović 6 (od 46. Luković 6), Zulfić 5.5, Stevanović 6,5 – Bone 5,5 (od 68. Lutovac -).

VOJVODINA (4-2-3-1): Rosić 6 - Đorđević 6,5, Sičendže 6, Korać 6,5, Butean 6 - Petrović 6,5 (od 84. Medojević -), Savićević 6 (od 56. Poletanović 6,5) - Radulović 6, Kokanović 6,5 (od 56. Veličković 6) 6, Seri 8,5 – Bamidele 6,5.

Igrač utakmice: Kejleb Zadi Seri (Vojvodina) 8,5.


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE - 9. KOLO

Subota

Čukarički - Jedinstvo Ub 2:1 (0:1)

/Tufegdžić 51, Vinisijus Melo 55 – Mitrović 17/

TSC - Novi Pazar 5:2 (0:0)

/Jovanović 49, Đakovac 52, Pantović 63, Stanić 67, Ćirković 68 – Antvi 65, Opara 83/

Napredak - Mladost 1:2 (1:2)

/Stoiljković 39 - Pejović 7pen, Andrić 24/

Nedelja

Radnički Niš - Spartak 3:2 (2:0)

/Stjuart 7pen, 11, Ivelja 86 - Babić 57, Ubiparip 82/

IMT - Vojvodina 0:3 (0:0)

/Seri 52, 69, Poletanović 65pen/

20.00 (2,45) Železničar (3,40) OFK Beograd (2,85)

Ponedeljak

17.00 (1,65) Radnički 1923 (3,70) Tekstilac (5,60)

19.00 (5,10) Partizan (3,60) Crvena zvezda (1,73)

***kvote su podložne promenama

Piše: Konstantin Mlađenović


tagovi

Kejleb Zadi SeriFK VojvodinaIMTMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara