Uroš Bregar (©MN Press)
Uroš Bregar (©MN Press)

Rukometašice Zvezde nisu se pojavile na pripremama za EHF nedelju, Bregar: Nečuveno!

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.09.24. | 22:32

U taboru ženske reprezentacije Srbije nema Aleksandre Stamenić, Teodore Majkić, Teodore Veličković i Tijane Simić. Nisu opravdale nedolazak

Najbolje srpske rukometašice okupile su se zbog septembarske EHF nedelje nacionalnih timova. Reprezentativkama koje čine igračice iz domaćih klubova priključuju se devojke koje igraju u inostranstvu kako završavaju obaveze u klubovima.

Ipak, pojavile su se i neke neplanirane situacije sa kojima se selektor Uroš Bregar nosi na ovom okupljanju. Naime, četiri igračice srpskog šampiona Crvene zvezde, Teodora Majkić, Aleksandra Stamenić, Teodora Veličković i Tijana Simić nisu se odazvale pozivu.

Izabrane vesti

Po dolasku u kamp video sam da nisu sve igračice koje su trebale da budu tu došle. Osim što se nisu pojavile, nisu se ni javile što je za mene nečuveno kada govorimo o odnosu prema reprezentaciji. Niti je klub u pitanju, niti nešto što je njihov individualni nastup za takvo ponašanje. S druge strane, Jovana Skrobić (Kovačević) je zbog porodičnih obaveza najavila da bi njen povratak posle porođaja trebalo da bude u oktorbu, kada imamo sledeće okupljanje”, rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Slovenački stručnjak smatra da će novo okupljanje i dueli sa Holandijom da bude dobra provera pred Evropsko prvenstvo.

Veoma sam srećan što smo uspeli da dogovorimo dvomeč sa Holandijom. U tome mi je pomogao Per Johanson sa kojim sarađujem na klupskom nivou, bivši selektor Holanđanki. Ispred nas su dve teške i ozbiljne utakmice. Protivnik je izuzetno jak, završio je Olimpijske igre na petom mestu. Svakako očekujem da ćemo se boriti maksimalno i da ćemo videti aktuelno stanje stvari na pripremnom putu za Evropsko prvenstvo”.

Planirane utakmice za oktobar su otkazane, pa se trenutno traži alternativni protivnik. U suprotnom, to će biti nedelja intenzivnih treninga kao i ova sada takođe.

Pred Evropsko prvenstvo uvek nam se vežu dva meseca EHF nedelja kada može da se radi. Što više dana zajedno, to više toga možemo da unapredimo. Volim da radim sa ovim devojkama i sa velikom pozitivom gledam na naredni period".

Napredak reprezentativki iz domaćeg prvenstva evidentan u igri na klupskom nivou.

Kod igračica koje pratim, a koje igraju u domaćem prvenstvu napredak je evidentan i to me raduje. Takođe, vidi se i da u klubu dobro rade. Samo prvenstvo deluje ozbiljnije u pogledu konkurencije. Sa druge strane, znam da je finansijska situacija teška. Bilo bi sjajno kada bi se pojavio investitor koji bi mogao da uloži u klub koji bi potom bio konkurentniji na evropskom nivou jer su jake utakmice i jače lige za ove devojke izuzetno važne i na kraju dana za reprezentaciju".

Selektor Srbije ispratio je veliki rezultat srpskih kadetkinja ovog leta.

Svestan sam koliko je to bio veliki izazov. Kina, dalek put, teška klima, drugačiji način života koji dok sam ne iskusiš, nisi ni svestan. Za činjenicu da su dve godine zaredom pobedile jednu Švedsku znajući kakve uslove imaju za rukometni razvoj mogu samo da kažem ono što mi Slovenci u tim situacijama volimo – kapa dole. Velika je stvar za Srbiju da se na Evropskom ili Svetskom prvenstvu nađe u top osam, a kamoli u top šest što je sada bio slučaj. Veliki rezultat, zaista”, zaključio je Bregar.

Put za Holandiju na prijateljski dvomeč zakazan je za četvrtak, 26. septembar. Utakmice su na programu 27. i 28.


tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeUroš BregarŽRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara