Viktor Đekereš (Reuters)
Viktor Đekereš (Reuters)

Od 9. avgusta makar gol na svakom meču! Ko pre novembra i Sitija može da zaustavi Đekereša?

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.09.24. | 00:10

Švedski napadač postigao 14 i namestio pet golova na deset nastupa ove sezone za klub i reprezentaciju!?

Možda su najveći evropski klubovi u minulom letnjem prelaznom roku bili skeptični. Možda su strahovali da je Viktor Đekereš čudo od jedne sezone, da će golgeterska buktinja spasti na plamičak kako počne takmičarska 2024/25, pa se nijedan velikan Starog kontinenta nije nezadrživo zaleteo ka stadionu Žoze Alvelade da traži ruku, prdon, nogu Sportingove zlatne koke i da za nju ozbiljno plati.

Baš u Sportingovoj kući, taj nezadrživi 24-godišnjak iz Stokholma i večeras je ojačao tezu da 100.000.000 evra koliko iznosi njegova izlazna klauzula nije prenaduvana cifra. Jer posle dva gola AVS-u u 6. kolu Primeire, Đekereš je već dobacio do 14 pogodaka i pet asistencija na 10 nastupa za klub i reprezentaciju ove sezone. Sporting je ubedljivo slavio protiv autsajdera (3:0), ali kao u u prethodnih pet ligaških mečeva, glavna tema i dalje je momak kojeg je nemoguće zamisliti u dresu lisabonskih Lavova i sledeće godine.

Izabrane vesti

Ako je prošle sezone isporučio 43 gola i 11 asistencija za Sporting u svim takmičenjima, sva je prilika da će zavodljive brojke premašiti do kasnog proleća. Od starta sezone Đekereš nije postigao gol samo na premijeri, u Superkupu protiv Porta. A i tada je bio dvostruki asistent. Ostao je tada Šveđanin bez prvog trofeja u sezoni, a kao da je bes pretočio u golgetersko nadahnuće. Od tada, počev od 9. avgusta odigrao je devet utakmica i baš na svako opepelio makar jednom. A staje tu i jedan het-trik, odnosno tri utakmice sa zvanjem dvostrukom strelca.

Večeras je goste na Alveladeu u 15. minutu načeo Konrad Harder, a serija Viktora Đekereša nastavila se u sudijsoj nadoknadi prvog dela. Upravo ga je Harder uposlio pre nego što je Šveđanin majstorski bocnuo loptu preko Giljerma Očoe. U 71. minutu, još jedna potvrda napadačke umešnosti nekadašnjeg igrača Koventrija - žabica sa ivice šesnaesterca.

Veliko je pitanje ko do novembra meseca može da zaustavi jednog od najraspucanijih špiceva današnjice. Jer naredni rivali Sportinga su Eštoril, PSV, Kaza Pija, Šturm, Famalikao, Nasional i Estrelja, pre nego što petog novembra u 3. kolu Lige šampiona na Alvelade stigne Mančester Siti.



tagovi

Viktor ĐekerešSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara