Slavlje košarkaša Unikahe (©FIBA basketball)
Slavlje košarkaša Unikahe (©FIBA basketball)

Ne, nije senzacija: Unikahina zlatna generacija otela krunu Kralju i uzela Superkup!

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.09.24. | 21:53

Ekipa Ibona Navara potvrdila da igra košarku dopadljivu širokoj javnosti, Tejlor se raspucao, Sima i Peri zaokružili veliki trijumf

Posle sedam godina Španija ima osvajača ACB Superkupa, a da to nije Real Madrid! Posle Valensije 2017. Real Madrid je započeo vladavinu koja je trajala sve do danas, a od danas se na tronu nalazi Unikaha – 90:80 (32:19, 17:26, 19:18, 22:17).

Klub iz Malage stigao je do trećeg pehara u poslednjih šest meseci! U maju je u Beogradu osvojena FIBA Liga šampiona, pre samo nekoliko dana obezbeđen je trofej u Fibinom Interkontinentalnom kupu, da bi u nedelju uveče igrači Ibona Navara na najlepši mogući način najavili novu sezonu osvajanjem svog prvog trofeja u ACB Superkupu! Posle tri izgubljena finala, Unikaha je pokazala klasu, vrhunski kvalitet i pre svega jak timski duh koji je nadmudrio silu kakva je madridski Real. Skinula je krunu Kralju sa glave i pokazala da je u ovom trenutku najbolji tim u Španiji.

Izabrane vesti

I ne, nije iznenađenje! Svako ko iole prati špansku košarku i Unikahu zna da Ibon Navaro na raspolaganju ima vrlo kvalitetan tim, sposoban da se nosi sa svakim protivnikom, bio to i jedan od najmoćnijih klub u Evropi. Večeras je ipak Unikaha na momente demonstrirala silu i pokazala zašto će ova sezona biti izuzetno zanimljiva u Španiji.

Novi vlasnik pehara otvorio je utakmicu silovito, sa 12 uzastopnih poena, da bi posle osam minuta susreta na semaforu stajalo 30:12! Real se propisno namučio kako bi se vratio u igru i u tome je uspeo pred kraj prvog poluvremena krajnjim naporim Džanana Muse, Fakunda Kampaca i Edija Tavaresa. To ipak nije dalo dodatni elan Blankosima koji su očigledno bili preumorni da drže kontinutet dobrih igara jer su se previše istrošili u periodu utakmice dok se jurio ozbiljan zaostatak.

Tako je Unikaha već na otvaranju treće deonice nošena inspirisanim tandemom Sima – Peri ponovo stigla do dvocifrene prednosti. Utakmica je do kraja imala slapove na obe strane, ali je Unikaha imala više smirenosti, energije i kvaliteta da se zadrži na površini i bude u prednosti svih 40 minuta! Presudile su trojke Tajlera Kalinoskog i kasnijeg MVP-a Kamerona Tejlora kojim je Unikaha odbila poslednji nalet Kraljevića i sačuvala opipljivo vođstvo.

Tejlor je utakmicu završio sa 22 poena i četiri trojke iz pet pokušaja! Jankuba Sima je imao 14, Tejlor Kalinoski 10, a Kendrik Peri 16 poena. U Realu Fakundo Kampaco je imao 19, a Gabrijel Dek 13 poena, dok je Serhio Ljulj dopisao poen manje. Valter Tavares je uz sedam poena zabeležio i 13 skokova, od čega pet u napadu. Džanan Musa je potpuno podbacio pa je ubacio osam poena uz samo jedan pogodak iz igre (1/8, 1/3 za tri), dok Marija Hezonje nije bilo zbog groznice koju je dobio u satima pre utakmice.

Veliki dan za Unikahu i strastvenu publiku u Andaluziji.



tagovi

Kendrik PeriKK Real MadridUnikahaKameron TejlorACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara