Detalj sa utakmice (©ABA liga – Zadar / Zvonko Kucelin)
Detalj sa utakmice (©ABA liga – Zadar / Zvonko Kucelin)

Teške scene u Železniku: Žiga Daneu na nosilima iznet sa parketa

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 22:48

Krilni centar Cedevite Olimpije udario glavom u parket pri padu, suze na tribinama, muk među igračima...

Teške scene u Železniku na zatvaranju programa za ovu nedelju - pobeda FMP nad Cedevitom Olimpijom rezultatom 75:62 ostala je u senci zastrašujuće povrede Žige Daneua.

Krilni centar Cedevite Olimpije išao je na blokadu Jovana Novaka i u skoku mu se pod noge podvukao saigrač Džoan Beringer, posle čega je pao direktno na glavu i ostao nepomičan. Odmah su na parket istrčale lekarske ekipe, koje su pokušale da pomognu mladom košarkašu sastava iz Ljubljane, dok je on bio bez svesti. Dok je ukazivanje pomoći trajalo, dvorana u Železniku je zanemela. Na tribinama suze među navijačima, a među igračima muk dok su se držali za glavu u neverici šta se dogodilo njihovom kolegi...

Izabrane vesti

Posle desetak minuta na parket je došla dodatna pomoć sa nosilima, a kada je Daneuu fiksiran vrat, prebačen je na ista posle čega je iznet sa parketa. Očekivano je da odmah bude prevezen u obližnju bolnicu kako bi se odradili detaljni pregledi i utvrdilo da nije doživeo težu povredu glave, vrata ili kičme. Sve to se desilo na 21,9 sekundi do kraja.

Kada je Daneu iznet sa terena dve strane dogovorile su se da više ne igraju. Izvedena je lopta sa strane, koja je potom ostavljena na parketu dok su se igrači i članovi stručnih štabova pozdravili. Daneu je inače unuk Iva Daneua, a u Ljubljanu se vratio posle dve godine.

FMP je do pobede stigao zahvaljujući neverovatnoj seriji 24:0 u drugoj polovini treće i na početku četvrte deonice. Od 44:48 Panteri su stigli do 68:48 posle čega se samo čekao konačni ishod. Cedevita Olimpija je drugo poluvreme završila sa samo 22 poena, odnosno osam u trećem kvartalu.

Danilo Tasić bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 23 poena uz četiri skoka, dok je Vojislav Stojanović odigrao još jednu odličnu utakmicu sa 18 poena i šest uhvaćenih lopti. Jovan Novak je dopisao 11 poena i šest asistencija, a Matic Rebec 11 poena. Kod Zmajčeka Devin Robinson je imao 18, a Jaka Blažič 10 poena.

Nadamo se da će sa Žigom Daneuom biti sve u redu i brz mu oporavak želimo.

JADRANSKA LIGA - 1. KOLO

Petak:

Cibona - Zadar 69:87

/Ročak 18 - Gegić 30/

Subota:

Split - Igokea 74:79

/Šorter 17 - Džons 13/

Mornar - Budućnost 51:98

/Smit 16 - Morgan 16/

Nedelja:

Dubai - Crvena zvezda 86:84

/Mejson 18 - Kalinić 16/

Krka - Mega 70:80

/Persons 21 - Petrović 19/

FMP Železnik - Cedevita Olimpija 75:62

/Tasić 23 - Robinson 18/

Sreda:

19.00: (1,02) Partizan Mozzart Bet (30,0) Borac Mozzart

Četvrtak:

19.00: Studentski Centar - Spartak Subotica

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

FMP ŽeleznikCedevita OlimpijaŽiga DaneuABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara