Milan Rodić u Zinshajmu ©Star Sport
Milan Rodić u Zinshajmu ©Star Sport

Zvezda bez levog beka i na Hofenhajm

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 13:33

Milan Rodić nakon dva pozitivna nalaza, danas još jednom testiran na koronu, ali izvesno propušta meč sa Nemcima bez obzira na rezultate

Crvena zvezda će morati da pronađe alternativno rešenje na poziciji levog beka i u okršaju sa Hofenhajmom. Milan Rodić je nakon dva pozitivna nalaza, danas još jednom testiran na prisustvo virusa korona, ali će izvesno propustiti meč sa nemačkim klubom, bez obzira na rezultate. Jednostavno, reprezentativnog levog beka nije bilo u trenažnom procesu 15 dana, kada je prvi put dobio pozitivan nalaz. Potom je bio pozitivan i sedam dana kasnije, pa je danas i treći put testiran.

Dobra stvar iz ove pauze je to što je Rodić u potpunosti zalečio hroničnu povredu primicača, kojoj je moglo da pomogne samo mirovanje, pa će ubrzo biti u potpunosti spreman da se vrati u pogon. Jasno je i da Dejan Stanković neće previše žuriti sa njegovim povratkom, jer je mnogo važnije da Rodić potpuno zdrav dočeka kraj jesenjeg dela sezone.

Izabrane vesti

Rodić je poslednji meč odigrao protiv Slovana iz Libereca 29. oktobra kada je bio jedan od najboljih aktera utakmice. Potom je preskočio mečeve sa Radnikom, Gentom (u Beogradu) i Inđijom, a potom zbog korone i derbi sa Vojvodinom, meč u Belgiji i okršaj sa Radom ovog vikenda.

Dejan Stanković je proteklih nedelja smenjivao na tom mestu mladog Strahinju Erakovića i Miloša Degeneka, s tim da je iskusni defanzivac dobio poverenje u Gentu, što znači da je i sada znatno realnija opcija za startnih 11. Ostaje da se vidi kakva će biti situacija sa Markom Gobeljićem, čiji je nastup na ovoj utakmici još uvek neizvestan. Ukoliko bude spreman, Zvezdin univerzalac bi mogao da zaigra upravo na levom boku. Takođe, postoji opcija i da crveno-beli, baš kao u Zinshajmu, pa i u Gentu, zaigraju sa trojicom u poslednjoj liniji što znači da bi na bočnu poziciju igrali Gobeljić ili Vukanović.

Milan Rodić je slično kao i Aleksandar Katai platio ceh žestokog ritma ove jeseni, pa je konstantno igrao pod povredom i blokadama, tako da mu je aktuelna pauza prijala po tom pitanju. U dosadašnjem toku sezone levi bek crveno-belih je odigrao 17 utakmica za Crvenu zvezdu, od čega 11 u Superligi i šest na evrosceni.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara