(©Starsport)
(©Starsport)

NAJAVA DANA (nedelja, 6. oktobar): Zvezda u Loznici; Večiti u ABA ligi

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 08:28

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

ASTON VILA – MANČESTER JUNAJTED, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Ogroman je kontrast u raspoloženju dva kluba pred okršaj u okviru sedmog kola Premijer lige. Mančester Junajted ne može da se sastavi, deklasiran je od Totenhema u prošlom kolu, a pre tri dana izbegao je poraz od Porta u Ligi Evrope golom Harija Megvajera u nadoknadi. Vila je s druge strane spektakularnim golom Džona Durana pobedila Bajern u Ligi šampiona i na krilima tog trijumfa traži novi veliki skalp.

ČELSI – NOTINGEM FOREST, 15.00

(Fudbal, Engleska 1)

Enco Mareska ima Kola Palmera u timu i upravo on pravi prevagu ka mišlju da je dosadašnji tok mandata italijanskog trenera uspešan. Dao je Palmer četiri gola u rasponu od 20 minuta prethodnog vikenda protiv Brajtona i ponovo razbuktao priče o svom talenu, a sada će pokušati da ga zaustave Nikola Milenković i saigrači. Šumari su porazom od Fulama u prošlom kolu prekinuli niz dobrih rezultata.

FJORENTINA – MILAN, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Nisu se Rosoneri loše držali na Baj Areni, ali je Leverkuzen preko odličnog Viktora Bonifejsa slomio otpor Milana i trijumfovao minimalnim rezultatom. Iako bi gostovanje na stadionu Artemijo Franki trebalo da predstavlja neugodan meč za gotovo sve rivale, sedmostrukom šampionu Evrope ide na ruku činjenica da je Viola osvojila samo jedan bod iz prethodne tri utakmice.

NICA – PARI SEN ŽERMEN, 20.45

(Fudbal, Francuska 1)

Sve mane Parižana izašle su na videlo prethodne sedmice, kada je tim Luisa Enrikea rutinski poražen u Londonu od Arsenala. Nemaju Sveci potrebnu oštricu u napadu i jako ih je teško zamisliti u završnici Lige šampiona. Domaće prvenstvo je druga priča, s tim da bi gostovanje Nici bar na papiru trebalo da bude jedno od izazovnijih u sezoni za prestoničkog favorita.

AJNTRAHT FRANKFURT – BAJERN, 17.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Gurao je Bajern dobro u prvenstvu, osvojio 13 bodova od mogućih 15 iz dosadašnjih pet kola, ali je na prvoj ozbiljnijoj prepreci u Ligi šampiona poklekao. Aston Vila je bila bolja od Bavaraca i sada će na velikom testu biti pedagoške metode trenera Vensana Kompanija. Duel Ajntrahta i Bajerna je direktan okršaj za prvo mesto na tabeli, pošto ekipa iz Frankfurta ima samo bid

ALAVES – BARSELONA, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Katalonci su u Primeri perfektni, ali su u Ligi šampiona startovali porazom od Monaka u gostima, posle čega su ubedljivo savladali Jang Bojs 5:0 i zaplovili u mirnije luke elitnog takmičenja. Osvajanje bodova na malim utakmica je primarno za već viđenu šampionsku trku sa Realom, a Hans Flik u takvim duelima još nijedan nije izgubio.

SEVILJA – BETIS, 18.30

(Fudbal, Španija)

Seviljski derbi zauzima posebno mesto u španskom fudbalu i uvek je dragocena utakmica bez obzira na formu u kojos se ekipe nalaze. Zajedničko za dva andaluzijska tima je činjenica da igraju veoma promenljivo. Sevilja je posle lošeg starta živnula, pobedila Valjadolid I remizirala sa Bilbaom. Betis je poražen na gostovanju Legiji, ali će rezultat na Sančes Pishuanu biti neuporedivo važniji za navijače Verdiblankosa.

IMT – CRVENA ZVEZDA, 19.00

(Fudbal, Mozzart Bet Superliga)

Nije se Zvezda dobro provela na Meaci. Mnogobrojnim kardinalnim greškama u drugom poluvremenu, šampion Srbije bacio je senku na korektnu igru u prvom delu, a sada će iz Milana pravo na gostovanje IMT-u. Biće to poslednji meč za tim Vladana Milojevića pred reprezentativnu pauzu. Sve je u službi pripreme za gostovanje Monaku 22. oktobra.

SPLIT- CRVENA ZVEZDA, 17.00

(Košarka, ABA liga)

Imala je Zvezda porođajne muke na otvaranju Evrolige protiv Pariza, ali je pobedila na gostovanju debitantu u eliti i to je najvažnije. Nemanja Nedović je blistao, Ajzea Kenan počeo da opravdava epitet krucijalnog pojačanja, a čekaju se i ostali. Na gostovanju Splitu crveno-beli ne bi smeli da imaju problema, iako će se meč igrati nepunih 48 časova po završetku meča sa Parizom.

PARTIZAN – CIBONA, 18.30

(Košarka, ABA liga)

Izgubili su crno-beli u Vitoriji od Baskonije i tako započeli treću sezonu zaredom u Evroligi porazom. Partizan je promenio čitav tim između dve sezone i normalno je da oscilacija u igri bude, a razlika u kvalitetu je tolika da Cibona nema šta da traži u Beogradu. Samo je pitanje kojom će razlikom domaćin trijumfovati.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara