Bogoljub Marković slavi pobedu sa saigračima (©ABA liga - Dragana Stjepanović)
Bogoljub Marković slavi pobedu sa saigračima (©ABA liga - Dragana Stjepanović)

Biće ovo godina proboja Bogoljuba Markovića: Glad, želja – Mega!

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 07:42

“Ne bih sada da gledamo u budućnost, da li ćemo da uđemo u plej-of, bitno nam je samo da budemo bolji iz dana u dan, da svi individualno napredujemo“, kaže 19-godišnji krilni košarkaš za Mozzart Sport

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Abu Dabija i Dubaija)

Neuspešan pokušaj Danila Anđušića da uz zvuk sirene donese produžetak Dubaiju označio je kraj izuzetne utakmice u kojoj je Mega napravila iznenađenje i slavila rezultatom 83:80.

Izabrane vesti

Dok su košarkaši Dubaija pognute glave napuštali parket, momci u roze dresovima slavili su trijumf kojim su zadržali perfektan skor, a pre svega hladnokrvnost Koste Kondića koji je u presudnim trenucima prvo izvukao faul na šutu za tri, onda i pogodio šuteve sa crte.

Uz Kondića jedan od heroja pobede bio je i Bogoljub Marković. Nekadašnji osvajač juniorske Evrolige sa Megom, onda i evropskog zlata sa juniorskom reprezentacijom Srbije je na ulazu u sezonu koja bi mogla da mu posluži za veliki proboj u seniorsku košarku na regionalnoj sceni. U sve tri Megine pobede bio je odličan sa prosekom od 10,7 poena, 4,7 skokova, 1,7 asistencija i 1,3 ukradene lopte, a samo protiv Dubaija zabeležio je 11 poena, pet dodavanja uz četiri 'krađe'.

“Gađali smo pobedu, nismo želeli da izgubimo. Znali smo šta su i kako su igrali dosad, nismo imali šta da izgubimo. Imali smo motiv da dođemo i da se pokažemo, da igramo iz odbrane u napad, pa šta bude. Približavali smo se pobedi i kada smo videli da nam je nadohvat ruke razmišljali smo: ’Hajde da pobedimo’. I eto“, kaže mladi dugajlija za Mozzart Sport.

Ovakvom učinku Mege na otvaranju sezone teško da je bilo ko mogao da se nada, najviše iz razloga što je ovo tim kome nedostaje iskustva jer najstariji igrači u sastavu imaju 23 godine.

“Držimo se plana. Koncentracija mora da ostane na nivou, moraš da imaš i više energije od protivnika, da izdržiš do poslednjeg trenutka. Kada si najumorniji, tada treba da daš sve od sebe. Evo, isplatilo se“.

Šta je to što najviše krasi ovu ekipu i šta je to što još možemo da očekujemo?

“Treba nam još malo vremena da se nađemo, ali pre svega bih rekao da su to glad i želja za nadigravanjem, trčanjem, jer znamo da drugačije ne možemo. Uz pomoć trenera na taktičkoj strani, te na našu želju i energiju uspevamo da dobijemo i nadam se da, ne bih sada da gađam visoko, ćemo pre svega ići iz utakmice u utakmicu. Ne bih sada da gledamo u budućnost, da li ćemo da uđemo u plej-of, bitno nam je samo da budemo bolji iz dana u dan, da svi individualno napredujemo. To je uostalom i motiv kluba“.

Ovo bi mogla da bude sezona tvoje pune adaptacije na seniorsku košarku, bar kada je Jadranska liga u pitanju. Dobio si veliko poverenje trenera Baraća, protiv Dubaija si odigrao maltene 39 minuta, kako se osećaš?

“Sve mi je novo, treba mi vremena. Bukvalno znam svaku grešku koju sam napravio, ali drago mi je što imam podršku svih trenera i saigrača. Znam da ćemo svi biti bolji kako sezona bude odmicala“.

Nesumnjivo vas je prisustvo Nikole Jokića u prvom redu Koka Kola Arene dodatno motivisalo da odigrate dobro i pobedite?

“Sigurno. Mada, iskreno, nisam znao da će doći, nisam ga ni video kraj terena, ali su mi rekli saigrači posle utakmice da je bio neki klip u kojem je rekao da će doći. Došao je u svlačionicu, pohvalio nas, baš je lep osećaj“.


tagovi

Bogoljub MarkovićKK MegaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara