Lukas Baros (©MN Press)
Lukas Baros (©MN Press)

U bačkom derbiju svi traže slamku spasa: Tradicija na strani Spartaka, za sve ostalo se pita Voša

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.10.24. | 08:37

Novosađani će svoju četvrtu pobedu ove sezone potražiti u Subotici protiv Spartaka (19.00)

Mnogo je toga na kocki u ovom bačkom derbiju. Sa jedne strane Spartak je u potrazi za prvim bodovima još od 13. Septembra i pobede nad IMT-om, na premijeri novog terena u Subotici. Nakon dva neuspešna, reklo bi se i bolna gostovanja za ekipu Miloša Kruščića, Golubovi se vraćaju na gradski stadion gde će dočekati uzdrmane Lale u jednom od derbija kola Mozzart Bet Superlige.

Subotičani su prethodni vikend ispisali istoriju, ali ne na dobar način, pošto su postali prva ekipa koju je Jedinstvo iz Uba pobedilo u eliti. To je bio četvrti poraz u pet utakmica za Spartak, koji deli pretposlednje mesto na tabeli sa ekipom IMT-a. Ukoliko se situacija na Gradskom stadionu u Subotici ovog vikenda ne popravi, vrlo je moguće da će se postaviti nekoliko upitnika pored statusa Miloša Kruščića, kao šefa stručnog štaba Subotičana.

Izabrane vesti

"Nikad nije prijatno kada izgubiš dve utakmice zaredom. Poslednju utakmicu smo odigrali najslabije otkako sam ja ovde, ovih šest meseci. Napokon igramo kod kuće, kažem napokon jer smo od devet utakmica šest odigrali u gostima i tri kod kuće. Još uvek ne mogu da razjasnim zašto se toliko mučimo na strani. Sa druge strane, kao domaćini uvek igramo bolje. Nadam se da će tako biti i protiv Vojvodine, koja sigurno želi bolje, kao i mi. Poseduju ozbiljan individualni kvalitet. Oni su ekipa selektirana da se bori za Evropu, možda čak i za drugo mesto“, rekao je Kruščić pred ovaj susret.

Sa druge strane, kod Novosađana je sad već ustaljena praksa da se nakon nekoliko slabijih igara zatrese klupa treneru. Klupa Nemanje Krtolice, nije ni bila sasvim stabilna kada je sedao na nju, budući da je prvo bio u funkciji vd-a. Nakon pobede nad Železničarom čelnici Lala su se odlučili da pruže šansu dugogodišnjem klupskom radniku, ali nakon svega tri utakmice, njihovo strpljenje je ponovo na izmaku. Voša je prošle nedelje protiv Novog Pazara izgledala nemoćno u prvih 45. minuta susreta. Kasnije se situacija na terenu znatno popravila, ali to prvo poluvreme bilo je dovoljno da svi prisutni na „Karađorđu” uvide da nešto debelo ne štima kod crveno-belih. Istina je, da su imali i trunku sreće u prethodna dva susreta, prvo sa Radničkim pa i Novim Pazarom, pevala bi se drugačija pesma u Novom Sadu. Ovako, samo tri boda u Subotici mogu da produže mandat 46-godišnjeg stručnjaka iz Vrbasa. Ako i to bude dovoljno.

Kvalitet sastava, pa čak i forma su na strani Vojvodine, dok Spartak može jedino da se „uhvati“ za tradiciju. Ona kaže da Lale u Subotici nisu slavile još od marta 2021. godine, kada su u okviru Kupa Srbije savladali Golubove sa 2:1. Strelac pobedonosnog gola za Vošu bio je tada Petar Bojić, sadašnji fudbaler Mladosti iz Lučana.

Dakle Vojvodina pobedom, ne bi samo spsutila tenzije u klubu, već bi prekinula i tradiciju dugu tri i po godine. Međutim, motivacija kod Lala nije upitna od starta sezone, već je sporna koncentracija. Bez ustručavanja se može reći da su se crveno-beli u oba prethodna meča samoubili. O čemu je govorio i Krtolica pred ovaj bački derbi.

"U svlačionici ne postoji nijedan problem. Ali, kada pogledate te golove u 20. sekundi ili 95. minutu, to ne može da se reši na treningu. Evidentno je da je u pitanju koncentracija. Treba vremena da se te stvari poprave, ne može samo da se upali i ugasi na klik. Možda grešim, ali ne vidim čime su nas Radnički ili Novi Pazar iznenadili”, konstatovao je strateg novosadske ekipe.

Koliko su Novosađani „vozova” propustili ove sezone - ne zna im se broj, ali ovaj bi zaista morali da uhvate, ako planiraju da jesenji period završe na poziciji, sa koje bi u drugom delu sezone mogli da love Evropu. Pobeda protiv Spartaka dala bi vetar u leđa crveno-belima, kojima slede mečevi sa Jedinstvom na strani i OFK-om kod kuće, pre gostovanja Crvenoj zvezdi drugog novembra i početka znatno težeg rasporeda.

Piše: Konstantin Mlađenović

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

14.00: (2.85) Radnički 1923 ((3.35) Čukarički (2.50)

16.00: (2.50) Železničar (3.25) Mladost (2.90)

18.30: (1.25) Partizan (6.00) Tekstilac (11.00)

Nedelja

14.00: (2.50) Napredak (3.15) Novi Pazar (3.00)

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)

21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Spartak SuboticaFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara