Vargas slavi pobedu sa saigračima (©Reuters)
Vargas slavi pobedu sa saigračima (©Reuters)

Vargas je opasno pojačanje, Mineiro okrenuo Korintijans, Gremio nastavlja da gazi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.11.20. | 01:46

Pevci drugi put u tri meseca pobedili Korintijnans posle preokreta

Atletiko Mineiro odavno nije imao priliku da se bori za titulu u Brazileirau, ali ovo bi mogla da bude ta sezona. Prosipali su Petlovi bodve od sredine oktobra do prvih dana novembra, delili ih šakom i kapom, dozvolili rivalima da im ugorze lidersku poziciju. Ali u poslednjih nedelju dana ponovo uživaju i slave pobede. Jer pre šest dana ponizili su branioca trofeja Flamengo, a večeras je pao još jedan velikan. Korintijans – 1:2.

Prija tim iz Sao Paula Atletiko Mineiru u poslednje vreme. Bio je ovo treći vezani trijumf belo-crnih, a drugi zaredom kako prvi prima gol, a na kraju pobeđuje. Odmah da naglasimo, u duelu na Areni Korintijans, ni jedan, ni drugi rival nisu blistali i na kraju su odlučile nijanse. Prevagnule su na stranu tima koji je više želeo trijumf.

Izabrane vesti

Odjeknula je pre šest dana u brazilskim medijima vest da je Čileanac Eduardo Vargas napustio Meksiko i postao novi igrač Atletiko Mineira. Večeras je debitovao. Možete zamisliti kakva su bila očekivanja od čoveka koji je drugi strelac u istoriji čileanskog državnog tima (38) i koji je iza sebe ostavio jednog Marsela Salasa (37) i Ivana Zamorana (34), a koji kaska jedino za Aleksisom Sančezom (45).

I već na startu naterao je Hila da ga obori u kaznenom prostoru, ali penal nije dosuđen. Što mu nije smetalo da u 61. mintu posluži Giljermea Aranu i omogući mu da poništi gol Dava iz šestog minuta utakmice. Mirisalo je da će sastav iz Belo Orizonta morati da se zadovolji bodom na nezgodnom gostovanju, ali Maroni je u 83. mintu odlično reagovao na centaršut što je njegovoj ekipi donelo pobedu, a njemu epitet igrača utakmice.

Prethodni put kada je Atletiko Mineiro bio blizu druge titule u seriji A bila je 2015. godina, a šampion je na kraju postao upravo Korintijans. Borba za naslov prvaka ove godine je Mineirova realnost, dok je Korintijansov maksimum, čini se, zona koja garantuje kvalifikacije za Libertadores.

Goleadu su nam ove večeri ponudili Fortaleza i Sao Paulo, odnosno Gremio i Seara. Sao Paulo je trećim vezanim trijumfom – 2:3 stigao do 36 bodova i deobe drugog mesta sa Internasionalom, premda se zbog dve utakmice manje u odnosu na Atletiko Mineiro, odnosno tri u odnosu na Inter, nalazi u najboljoj poziciji sredinom Brazileiraa.

Još jedan velikan brazilskog fudbala Gremio, radio je Seari šta je poželeo u Porto Alegreu. Četa Renata Gauša napala je goste sa nekoliko različitih oružja iz ofanzivnog Arsenala – 4:2. Teško da bi Seara i jednom pogodila mrežu rivala da su u postavi bili Valter Kaneman (obaveze sa reprezentacijom Argentine), odnosno Pedro Žeromel, jedan od najkvalitetnijih i najčvršćih tandema na južnoamričkom kontinentu. Pogađali su za besmrtne trikolore Žean, Pepe, Souza i Ćurin, ogućivši Gremiju da dođe do četvrte vezane pobede i brojke od 33 boda, koja garantuje da je Brazileirao dobio još jednog pretendenta na titulu.

BRAZIL 1 – 21. KOLO

Subota

Santos – Internasional 2:0 (2:0)

/Da Silva 59, Kajo Žorži 68/

Sport Resife – Vasko da Gama 0:2 (0:1)

/Kano 25, 52/

Gojas – Atletiko PR 0:1 (0:1)

/De Souza 20/

Korintijans – Atletiko MG 1:2 (1:0)

/Davo 6, Arana 61, Maroni 83/

Fortaleza – Sao Paulo 2:3 (1:1)

/David 15, Paulista 74 - Sara 40, Lusijano 61, 82/

Gremio – Seara 4:2 (3:1)

/Žean 20, Pepe 33, Souza 40, Ćurin 70 - De Fonseka 37, Panusat 90+1/

Nedelja

01.30: (1,50) Flamengo (4,30) Atletiko GO (6,50)

01.30: (2,00) Palmeiras (3,30) Fluminense (4,00)

Ponedeljak

22.00: (3,60) Koritiba (3,05) Baija (2,25)

Utorak

00.00: (2,65) Botafogo (3,10) Bragrantino (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazilska Serija AKorintijansAtletiko MineiroGremioSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara