Aleksandar Vukotić (©sv98.de)
Aleksandar Vukotić (©sv98.de)

Srpski džin u Darmštatu

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 21:32

Aleksandar Vukotić i naredne sezone će igrati u Cvajti iako je njegov dojučerašnji tim ispao iz drugog ranga

Njegov klub je ispao u niži rang, ali Aleksandar Vukotić će i naredne sezone igrati u Cvajti. Srpski štoper potpisao je ugovor sa dojučerašnjim bundesligašem Darmštatom.

Vukotić je prethodnu sezonu nastupao za Ven, koji je ispao u treći rang. Ipak, uprkos slabim rezultatima tima iz Visbadena, 201 centimetar visoki štoper iz Vrnjačke Banje je na 30 utakmica, koliko je odigrao prethodne sezone u šampionatu, ostavio vrlo dobar utisak te je na njegovu adresu stiglo nekoliko ponuda iz druge nemačke lige.

Izabrane vesti

A, Vukotić je odlučio da pruži ruku klubu što je prošle sezone bio zakucan za dno Bundeslige. Darmštatu ga je preporučio novi sportski direktor Pol Ferni, koji je do aprila istu ulogu ubavljao upravo u Venu.

"Vrlo smo srećni što je Aleksandar izabrao baš nas uprkos velikom interesovanju timova iz Cvajte. On je pravi ratnik koji ostavlja srce na terenu. Radujemo se njegovoj upornosti u duelima i prisutnosti u vazduhu. Uostalom, nijedan tim u drugoj ligi nije dobio više vazdušnih duela prošle sezone", izjavio je Ferni.

Vukotić, prema informacijama Darmštata trenutno najviši fudbaler u Cvajti, seniorsku karijeru je počeo u kraljevačkoj Slogi, a pre nego što je prelaskom u Krupu ostvario prvi inostrani angažman nastupao je još za Dolinu. Posle tri godine provedene u Krupi potpisao je za belgijski Vaslan Beveren u kojem je nastupao sve do prošlog leta kada je stigao u Ven.

"Srećan sam što mogu da nastavim da igram u drugoj ligi. Ne mogu da dočekam da upoznam sve i istrčim na teren sa timom. Želim da pomognem ekipi svojim stilom igre i uradim sve što je do mene da Darmštat bude uspešan u nadolazećoj sezoni", izjavio je Vukotić na predstavljanju.



tagovi

Aleksandar VukotićDarmštatLetnji prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara